Merkel, Sarkozy, Putin, Belusconi, Clinton; İnsanlık yakında sizlere ve temsili demokrasiye 'By by!' diyecek ve doğrudan demokrasiye geçecek

G 20'nin 2010 Seul Zirvesinin aile fotoğrafı

İnsanlık Yeni Çağı bekliyor, insanlık yeni bir düzeni bekliyor, insanlık etkin ve şerefli bir parçası olacağı yeni bir sistemi bekliyor.
Dünya son 30 yıldır tanımayacak denli değişti. Sürekli kendisini yenileyerek ileriye taşıyan iletişim ve bilgi teknolojileri, her geçen gün yeni buluşlarla hayatımızı kolaylaştırmaya, eski alışkanlıklarımızı ve

'Dünya Derin Devleti' Bilderberg'in ve 'Türkiye Derin Sosyetesi'nin en önemli siması SB'nin enteresan yaşamı


4 yıl önce, danışmanı olduğum uluslararası şirket için yaptığım bir çalışmanın küçük bir parçasını paylaşacağım sizlerle. Birazdan okuyacağınız metni, onu yazdıktan 4 yıl sonra tekrar ve özenle okuduğumda; masonlara ve masonizme açtığım avansın devasa boyutlarını bütün çıplaklığıyla ve objektif bir nazarla görerek dehşete düştüğümü bütün samimiyetimle itiraf ediyorum. Şimdi yazsam yazının sadece üslup ve malumat kısmı değil, ancak daha da önemlisi mahiyeti ve zihniyeti de çok farklı olurdu. Lakin, şahsi yazıclığıma tarihsel bir not düşmek bakımından, onu orijinal haliyle paylaşmayı uygun gördüm.

1*Gizemli birisi.
Hakkında bilgi toplamak istediğinizde, hayatına dair ayrıntılara girmek istediğinizde zorlanıyorsunuz. Zorlanıyorsunuz, çünkü kamuoyuna açık kaynaklarda ona dair az bilgi var. Eğer o size güvenmişse kendinden, hayatından bahseder. Bir de sevmişse sizi, bu takdirde ruhunun gizli labirentlerinde bile dolaştırabilir sizi. Ancak, sakın gereksiz yere hayale kapılmayın ve onun kendisine, hayatına, hayatının özellikle bazı alanlarına, bazı özel meraklarına; örneğin ‘büyük sırrın’, ‘mutlak hakikat’in, ya da ‘evrensel plan’ın ardından bir ömür boyu yaptığı zahmetli, yorucu ve insan ruhunu incelten seyahatine dair bir şeyleri ağzından kaçıracağını ummayın. Dedim ya, o sizi sevmişse kendinden bahseder, hem de uzun uzun. Yakınlık hissettiği, ilişki kurduğu insanlara, başlangıçta

'Allah-u Ekber!' diyen bir sosyalizm mümkün müdür?


2008 yılı boyunca, ''İslâmiyetin Hz. Ömer devri ile demokratik sosyalizmi birleştiren, meczeden, aynı potada eriten ve buradan hareketle 'demokratik-vicdani-güleryüzlü-adil bir sosyalizm' sentezleyen bir siyasal projenin hayatta karşılığı, reel dünyada mütekabili olabilir mi?'' sorusunu sormuş ve bu temelde bazı teorik gayretler sarf etmiştim. Aşağıda, bu merkezdeki çalışmalarımın ürünü olan uzunca bir metnin küçük bir parçası yer almaktadır. Buradaki görüşlerimin bir kısmını terk etmeme, bir kısmını ise revize etmeme karşın, onu 2008'in Aralık sonu ve 2009 Ocak başında yazdığım ilk haliyle paylaşıyorum.

1979’dan 2009’a siyasal İslam: sömürüsüz, zulümsüz bir düzenin tesisini sağlayacak vicdani bir sosyalizmin inşası için bir zihni idman.
(Reel) Sosyalizm insanlığa ümit vermişti. Sosyalizm; uygulamadaki çeşitli aksaklıklarına, özellikle de 1930’lardaki Moskova Duruşmaları, 1956 Macaristan ve 1968 Çekoslovakya işgali gibi ‘sosyalist – komünist ütopya’ ile tevili gayrı kabil negatif hamlelerine rağmen, 1919 – 1979 döneminde

Düştüğümde kaldırmasan da, düştüğünde kaldıracağım!

Muzice bebek Azra bebek, sen çok yaşa, emi!
Türkiye bugün ‘bir gün sen düşersen, ben de seni kaldıracağım’ ifadesiyle kelimenin tam manasıyla, depremin neden olduğunun aksine, olumlu anlamda sallandı. Bu sözün hikâyesini ve bende oluşturduğu ruh halini kısaca paylaşmak istiyorum.
‘bu konuda söylemek istediklerim bu kadar’ takma ismini kullanan bir Ekşi Sözlük yazarının, bu gün 11.22’de söz konusu sitede paylaştığı bir habere göre; bir arkadaşı, Van depremzedelerine bağışladı montunun cebine ‘maddi manevi bir ihtiyacın olursa ara lütfen’ ifadesiyle birlikte cep telefonu numarasının da olduğu bir not koymuş. Bu sabah saatlerinde o cep

Mustafa Kemal: ‘Bedenimin babası Ali Rıza Efendi, hislerimin babası Namık Kemal, fikirlerimin babası ise Ziya Gökalp’tır’


Ziya Gökalp, başta Kemalizm olmak üzere, bu topraklarda yeşeren her ideolojiyi etkilemiş, etnik kökeni ise tartışmalara yol açmıştır

Türkiye’de toplumbilim, şiir, siyaset ve siyasetbilim alanlarında en önemli tarihi kişiliklerden birisi Ziya Gökalp’tır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bedenimin babası Ali Rıza Efendi, hislerimin babası Namık Kemal, fikirlerimin babası ise Ziya Gökalp’tır’ şeklindeki ifadesi Gökalp’ın ülkemiz ve insanımız için ne denli önemli olduğu gösterir. Türk milliyetçiliğinin fikri, siyasi ve ideolojik babası olan Gökalp’ın etnik kökeni, milli aidiyeti neredeyse 100 yıldır hararetli tartışmalara neden olmaktadır. Bu zaman zarfında Kürt Milliyetçileri onu, milli kimliğini kaybetmiş, asimile olmuş bir Kürt, Türk milliyetçileri ise Kürt isnadı yapılarak etnik kökeni hakkında şüpheler uyandırılmaya çalışılan hakiki bir Türk olarak tanımlamışlardır.  

Ahmet Taner Kışlalı'nın gerçek katillerive azmettiricileri 14 yıldır yakalanamadı!

10 Temmuz 1939, Zile – 21 Ekim 1999, Ankara

21 Ekim 1999 günü, saat 09.40’da Ahmet Taner Kışlalı hayatının en ölümcül hatasını yaptı

Ahmet Taner Kışlalı, her zaman olduğu üzere, tamamladığı köşe yazısını 09.30 sularında Cumhuriyet Gazetesine fakslamış, hemen ardından da, ders verdiği üniversiteye ulaşmak için otomobilinin yanına gitmişti. Saatler 09.40’ı gösterirken otomobilinin kapısını açan Ahmet Taner Kışlalı, tam o sırada, bira kutusunu andıran ve gazete kâğıdına sarılmış olan bir paketin 
aracının silecekleriyle kaputu arasına sıkışmış olduğunu fark etti. 

Merak etmeyin, Türkiye bu zor günleri evelallah ve elbette ve mutlaka atlatacaktır!


Dün Bitlis’te yaşanan o üzücü hadiseden sonra, bugüne de 26 şehit haberiyle başladı Türkiye. Hakikaten zor bir dönemden geçiyoruz. Sokaklardan, okullardan, kahvelerden, dost meclislerinden , internetteki forumlardan ve özellikle de sosyal medyadan büyük bir öfke seli yükselmekte.
Yaşadığımız savaşı bitirecek doğru, isabetli hamlelerin ne olabileceğine dair herkes siyaseten durduğu yer ve aldığı sosyal pozisyon çerçevesinde cevaplar veriyor.
Ülkemizde kalıcı barışın tesis edilebilmesi için bana göre neler

Kemerlerinizi bağlayın lütfen. Zirâ, küresel ekonomik kriz derinleşiyor, uçak pilotsuz zorunlu inişe geçiyor ve körler körlere yol gösteriyor!

Brueghel'lerden baba olanının bugün içine düştüğümüz
krize de gönderme yapan 'Körler körlere yol gösteriyor'
 tablosu yaklaşık 5 asır önce yapılmıştı
‘Körler körlere yol gösteriyor’, Hollanda kökenli Rönesans ressamı Pieter Brueghel’in (1525 – 1569, aynı adı taşıyan baba - oğul ressamlardan baba olanı) yaptığı çok sayıdaki resmin en popüler olanlarındandır. Bu eserin popülaritesi, artistik kapasitesinin yanısıra, resmettiği zengin metaforlar ve derin imâlar sayesinde, uzunca bir süredir sanat tarihçilerinin ve sanatseverlerin gözdesi olmaya devam etmesinden kaynaklanmaktadır.
Bu metinde, söz konusu resimle; dünyanın, küresel kapitalist sistemin,

Bu satırların yazarının kısa hal tercemesi

Okuduğunuz metnin yazarının, özel olarak memleket ve genel olarak da
dünyadaki gelişmeler karşısında düştüğü çaresizlik ve dehşetin resmidir*. 
1958 İstanbul doğumlu.
Etiler lisesini ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği bölümünü bitirdi. Ancak, hayatı boyunca bir gün bile mühendislik yapmadı.
1983 - 1984'de muhalif gençlik kültür dergisi Yeni Olgu'nun yayın kurulunda

O kâdim soru hâlâ ortada duruyor ve yanıtlanmayı bekliyor: Hayatın anlamı nedir?

soru(m) şudur:
varoluşun, hayatın, bütün bu yaşadıklarımızın elle tutulur, dişe gelir belirgin bir anlamı var mıdır?
sakın var oluş dediğimiz şu benzersiz destan bütünüyle anlamsız olmasın (en uç örneğini camus'cü literatürde bulan absurd egzistansiyalizm ya da nihilizm)?
şayet varsa, anlam metafizik bir merciden - kaynaktan mı

Senden çok şey istemiyorum öyle değil mi eyy Allahım!

Allah'ın 99 isminden / sıfatından birisi de el Kahhar'dır

Her gün, ama her gün erkekler zalimce saldırıyorlar kadınlara.
Barbarca  dövüyor, darp ediyor, işkence yapıyor, aşağılıyor, yaralıyor, üzüyor, küçümsüyor ve öldürüyorlar kadınları erkekler.  Hem de öyle böyle değil, bütün dünyada ve binlerce yıldır sürüyor bu zalimlik kasırgası.
Hiç kuşku yok ki görüyor ve biliyorsun bunu; öyleyse niçin kahretmiyorsun o zalim erkekleri eyy Allahım!

Dünyanın en zengin % 0,1(binde biri)’nin serveti, dünyanın geriye

İyi ki bu günleri görmeden öldün Attila İlhan! Yoksa, Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagehan Alçı'ların kanaat önderi sayıldıklarını görüp kahrolacaktın



İyi ki 6 yıl önce öldün Attila İlhan, iyi ki daha o zaman terk ettin bizi Kaptan, iyi ki görmedin bu günleri. Şu sıralarda aydın diye, kanaat önderi diye ortalıkta dolaşanlara, çeşitli kanallarda programlar yapanlara, gazetelerde yazıları çıkanlara maruz kalsaydın şayet, kuvvetle muhtemeldir ki kahrolurdun.

Bu tahminimi gerekçelendirmeden önce, oldukça önemli olduğuna inandığım ve Attila İlhan'ın ismine dair olan bir detaya

Hayal et! Yürekten ister ve uğrunda çalışırsan şayet, yeryüzünü cennet yapabilirsin. Ama önce inan buna ve hayal et.



Efsanevi Beatles topluluğunun en politik üyesi olan John Lennon’ın (9 Ekim 1940 - 8 Aralık 1980) ‘İmagine (Hayal Et)*’ isimli parçası dinleyenlere yaşama sevinci ve idealleri uğruna mücadele azmi aşılamaya devam ediyor.
İmagine'in orijinal sözlerinden yola çıkarak yazdığım metni, Lennon’ın 72.

Steve Jobs'a Mesih mesih muamelesi yapmak


Dünyadaki milyonlarca teknoloji, mobil iletişim ve internet bağımlısı insan Steve Jobs'a acaba Mesih muamelesi mi yapmaktadır? Provokatif addedilebilecek bir soru bu. 
Gelin birlikte, bu sorunun ardına düşüp cevabını bulmaya çalışalım.

Steve Jobs cennet gider ve bakın orada karikatüristlerin gözünden neler yaşar


Steve Jobs Cartoon Tributes Good Bye

Steve Jobs cennete gider ve bakın orada karikatüristlerin gözünden Saint Peter,

Sana olan özlemim her geçen gün daha da artıyor Comandante Che.

Comandante Ernesto Che Guevara (1928 - 1967)'nın bu fotoğrafı dünyanın en popüler ve ikonik görseli olmuştur.

Seni çok özlüyorum Comandante Che.
1973’de liseye başladığımda tanımıştım seni. Tanımamla sana sempati duymaya başlamam aynı zamana denk düşer. İTÜ’ye girdiğim ilk yıl bitirmiştim Türkçeye çevrilen bütün kitaplarını. Dünya devrimine dair olan teorik tespitlerinden çok; ezilenler, yoksullar ve

Bahriye Üçok cinayetinin gerçek azmettiricisi ve hakiki faili hangisidir: a - İran, b - İsrail, c - Ergenekon, d - İslâmi Hareket, e - Hiçbiri.

Bahriye Üçok(1919 - 1990)  ilk kadın ilâhiyatçımızdı.

6 Ekim 1990’da öldürülen Doç. Dr. Bahriye Üçok Türkiye’nin ilk kadın ilâhiyatçısıydı.
Odatv iddianamesinin ek klasörlerinde, Üçok’un öldürülmesiyle ilgili olarak çok vahim iddiaların dile getirilmesi, öldürülme tarihinin yıldönümüne neredeyse denk düşünce, konuya dair son durumu özetlemenin anlamlı ve faydalı olacağını düşündüm.
1988 Kasım’ında katıldığı bir tv açık oturumunda

Eğer nötrino ya da bir başka şey gerçekten ışıktan hızlı hareket edebiliyorsa, bu; Benjamin Button'ın yaşamı gibi, yaşlı doğup bebek ölmek şeklindeki sağduyuya aykırı olayları mümkün kılabilecektir

Bilim dünyası panikte!

 

Bilim dünyası panik içinde. Zirâ, Einstein’ın İzafiyet Teorisi çökmek üzere.
Malûm, bu teori modern bilimin dokunulmazı, ‘Kutsal İnek’i, tabusudur. Şayet bu gerçekleşir ve söz konusu teori çöpe atılırsa, özel olarak fizikte ve genel

Ben bizden kestim epeydir ümidimi; Ancak âlim çocuklar kurtaracak inadına sözü ve bizi!


Birçok tariften biri, düşünen hayvandır insan, düşünen ve eğitebilen 
Lakin tashihe muhtaç bu tarif, insan canlıdır ve serâpâ eğitilebilen  

Düşünmek ve eğitim bir müfredat icap ettirir yani söz, logos ve kelâm
  İlm, irfan, hikmet dediğin hepsi kelâmdan sadır olmuş cümlesi hasıl-ı kelâm

Bidayette kelâm var idi, evvelde söz diye başlar hatırla bir kutsal metin

ABD'li yoksullar haykırıyor: Edin, edin, Wall Street'i işgal edin!



ABD'li yoksullar, mülksüzler, işsizler, emekçiler, ezilenler sisteme karşı, kapitalizme karşı haykırıyorlar:

'Edin, edin, Wall Street'i işgal edin!'

Wall Street'in yanı başında kabaran bu öfke seli,

Steve Jobs, insanlığın kanseri olan kapitalizmin ömrünü dehasıyla uzatmaya çalışırken, kendisi de yakalandığı kanserle mücadele ediyor


Kapitalist sistemle meselesi olanlara, bu sistemin gayri insani, gayri adil ve gayri ahlâki olduğunu düşünenlere bir kötü, bir de iyi haberim var.

Önce kötü haberi paylaşıyorum: Bill Gates, Steve Jobs ve Mark Zuckerberg gibi dahi diyebileceğimiz kişiler kapitalizm için çalıştığı müddetçe, sistemin çökmesi hiç de kolay değildir. Öte yandan, ikinci dibine doğru ilerlediğimiz küresel finansal kriz, adlarını andıklarım da dahil olmak üzere, kendisi için çalışan onca dâhiye rağmen, verili kapitalist sistemi çökmenin eşiğine getirebilir. Bu da, hiç