Bildimcik böceği esas olarak Google'dan beslenen bir türdür.



Bildimcik böceği,bu bebe kadar cahil, ama, çok da bilmiştir!



Bildimcik böceği hem bebeler kadar cahil, hem de ukalâdır!

Her şeyi bildiğini sanan; ukalâ; çoğunlukla cehaletinin farkına varamayacak denli echel derekesine düşmüş; kendisiyle tartışan aklı başında kişileri de cehaletin ve aptallığın o derin gayya kuyusuna çekmekte doğuştan gelen bir kabiliyetle donatılmış; had safhada iddiacı; muhatabını asla dinlemeyen ve onu mütemadiyen küçümseyerek değersizleştiren bir tarzın yılmaz tatbikçisi; bıktırıcı seviyede dayatmacı; üç kuruşluk fikri-entellektüel-beşeri zenginlik, donanım ve varlığıyla, sığlığın ve kalitesizliğin taa dibine vurmuş olmasına karşın, bilgeliğin, hikmetin ve ilmin zirvesini işgal ettiğini zannının uyuşturucu efektine teslim olmuş kişileri tarife ehil olduğunu düşündüğüm bir isim tamlaması olarak kullanılmasını teklif ettiğim kavramdır bildimcik böceği 

Mükâfat ve mücâzat: ya da, ödül ve ceza!

Başarısız bir kamu görevlisini hicveden yukarıdaki görsel, rasyonel bir ehliyet ve liyakat esasına, ve, doğru yorumlanmış bir mükâfat ve mücâzat anlayışına göre istihdam edilmemiş kişilerin neden olabileceği olası olumsuzluklardan birisine referans vermektedir.
mükâfat ve mücâzat, osmanlı türkçesinde 'ödül ve ceza' karşılığında kullanılan kavramlardır.

ego versus eco!



insanın çevresine, eko-sisteme verdiği zararlarla ilgili bir metin üzerinde çalışıyordum. tesadüfen, twitter'de dolaşan bir paylaşımı gördüm az önce, ve, hemen ardından da,yazdıklarımı çöpe attım!

Ol hikâyat!





ol hikâyat:

20 eylül 2014 büyük istanbul operasyonu



istanbul'un 39 ilçesinde birden, eş zamanlı olarak yapılan, ve, 14,000'den fazla polisin katıldığı açıklanan operasyon, başta sosyal medya olmak üzere, internet aleminde, çeşitli tartışmalara ve yorumlara neden oldu.

Ahmet Davutoğlu'nun çocuk sevme tarzı gündeme oturdu



bu başlık altında, hakkaniyet namına, teslim edilmesi gereken ilk husus şudur;

bb'ın çocuk sevme tarzı, diğer bildik, alışıldık, konvansiyonel benzerleriyle mukayese edildiğinde, fevkalâdenin de fevkinde farklı bir stil denemesi olarak öne çıkmaktadır.

Tobaco - vanilin Pensilvanya için vazgeçilmez bir keyif unsurudur!

Solda: katkısız, saf enfiye tütünü içeren bir enfiye kutusu; sağda: antika enfiye kutuları















Tobaco-vanilin bugün dünyada en çok ABD'nin Pensilvanya eyaletinde kullanılan ve 1/3 enfiye tütünü, 1/3 vanilya ve 1/3 oranında da pudra şekerinden oluşan bir çeşit keyif verici terkiptir. 

Bazı özel katkılarla hazırlanan modifiye edilmiş tobaco-vanilin terkipleri, kuvvetli halüsinojen tesirlere neden olduklarından, (birçok ülkede olduğu gibi, başta Pensilvanya olmak üzere, neredeyse bütün ABD eyaletlerinde de) izlemeye, tahdide ve hatta yasaklara tabidir. Bunların, hem modifiye edilmiş versiyonlarının ve hem de katkısız olan saf terkibin, kullanıcısıyla arasında güçlü bir tiryakilik bağı inşa ettiği medikal kayıtlar altına alınmıştır .

Pensilvanya Türkiye gündeminin demirbaşıdır artık!



pensilvanya hayatımızın adeta ayrılmaz ve vazgeçilemez bir parçası haline geldi.

Fethullah Gülen'in yerleşmesinden sonraki süreçte ismi zaten sık sık anılmaya başlanmış olan bu şirin abd eyaleti; özellikle de 2013 yılının 17 - 25 aralık periyodunda gerçekleşen olaylardan sonra, türkiye siyaset sahnesinde adı, açık arayla, en çok anılan yabancı coğrafya oldu.

Senirkent Süleyman Demirel 9.uncu Üniversitesi




17 Haziran 2015 günü ebediyete intikal eden Süleyman Demirel 1960 sonrasına damgasını vurmuş politikacılarımızdandır. İcraatlarıyla çok eleştirilen, seveni kadar sevmeyeni de olan Demirel ailesi, Senirkent Süleyman Demirel 9.uncu Üniversitesi'ni ağırlı olarak kendi imkânlarıyla kurmuştur. Mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında eğitim verecek olan vakıf üniversitesinin isminde yer alan '9.uncu' ibaresi, Fransa'daki 'Paris 6.ıncı Üniversitesi'ne adlandırma  tekniğine referans vermektedir.

70 yıl önce, abd edebiyatını domine eden büyük eleştirmen john mc litera critica'yı insanlık unuttu!




John mc Litera Critica yaptığı sistematik, sıra dışı, ufuk açıcı, ezber bozan ve über kaliteli eleştirileriyle, 19. yy'ın son çeyreğiyle, 20. yy'ın ilk yarısında modern Amerikan edebiyatını, kelimenin hakiki manasıyla, domine edip yönlendiren yazardır.

Bu ehemmiyetli kişilik, şimdilerde bütünüyle unutuldu ne yazık ki! hatta, ismini aradığınızda, google 'yok böle biri!' gibi gerçekle mutabık olmayan, sonuç itibarıyla da trajedik olan bir reaksiyon veriyor ne yazık ki!

William Howard Taft: icraatından ziyade, hatıratıyla hatırlanan ABD Başkanı



William Howard Taft önemli, aynı zamanda da enteresan işlere imza atmış renkli (adeta gökkuşağı kıvamında) bir ABD başkanıdır.

İmza atmış dediğinizde, Taft'a dair olan fevkalâde şahsi ve ama bir o kadar da karakteristik olan bir ayrıntının atlanması; adeta onun kişiliğinin eksik yansıtılmasıyla ve otantik duruşuna ihanet edilmesi, ya da, en azından buna saygısızlık yapılmasıyla eşdeğer bir ayıp sayılır.

Kitap müzayedelerimiz bundan böyle kültür sohbetleri ve medeniyet muhabbetleriyle daha da zenginleşecek






Değerli dostlar;
bir yanlış anlamaya meydan vermemek adına peşinen şu hususların altını çiziyorum:

1 - Aşağıdaki metin sadece ve yalnızca bu satırların yazarının görüşlerini içeren bir taslak çalışmasıdır.

2 - Aşağıdaki metin, ancak Sedat Yardımcı, Kerime Yardımcı ve sohbetlerde konuşmacı olarak adı geçen bütün arkadaşlarımızın görüşü, katkısı, önerisi ve onayı olduktan sonra kesinleşebilecektir.

3 - Son halini alan metin, Gezegen Kitap Müzayedesi ailesinin siz değerli fertleriyle vakit geçirilmeksizin paylaşılacaktır.

Gezegen Sahaf ve Müzayede Evi'nin kurumsal yapısını, ve, sohbetlerde konuşmacı olarak adı geçen kişileri bağlayıcı bir yanı olmayan, sadece yazarının öneri ve temennilerini içeren bu taslak metin, 11 Ekim 2014'den itibaren yapılması plânlanan sohbetler sırasında, nasıl bir resim ortaya çıkabileceğine dair kuşbakışı bir kişisel gelecek tasavvuru olarak okunmalıdır. 


İşte, salt yazarına, Ziyaver Şencan'a ait olan, bu manada da, sadece onu bağlayan bahse konu o TASLAK metin:


Gezegen Sahaf Geleneksel Cumartesi Kitap Müzayedesi ailesinin değerli üyesi;

2013 başından itibaren gerçekleştirdiğimiz, ve, benim de müessese sahiplerinden sahhaf dostum Sedat Yardımcı ile birlikte eş münadiliğini ve moderatörlüğünü yaptığım etkinliğimizin 20. ayı dolmuş bulunmaktadır. Bu süreçte, sayıları yüzleri bulan müdavimlerimizle birlikte, on binlerce eserin el değiştirdiği bir müzayedeler silsilesini gerçekleştirdik.