21 Haziran Eyüp Kitap Müzayedesi ve Kitabiyat Sohbeti

Görüntünün olası içeriği: 20 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava

Bu Ramazan ayında Eyüp Kitap Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz son kitap müzayedesi ve Kitabiyat Sohbetini 21 Haziran Çarşamba günü, 18.00 - 20.00 saatleri arasında yapacağız.

Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirileceği Zal Mahmud Paşa Külliyesinin adresini hatırlayalım: Feshane Caddesi, Feshane karşısı, Eyüp.

Eyüp Kitabiyat Merkezi'nin kurulan mezkûr sahaflar çarşısında bu Ramazan'da şu sahaflar kitapseverlere hizmet etmekteler:


Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, masa ve açık hava

Ekin Sahaf, Yaşar Yeşil; Bizim Sahaf, Temel Çelik; Kozan Sahaf, İstiklâl Kozan; İslâmbol Sahaf, Yaşar Erdoğan; Esma Liva Sahaf, Cengiz Onur Can; Motis Sahaf, Mehmet Emin Aydın, Balat Sahaf, İzzet Yılmaz. 
Kitap Müzayedesi Günleri - Söyleşi: Ziyaver Şencan

İlki 7 Haziran'da, ikincisi ise 14 Haziran'da yapılan kitap müzayedeleri kitapseverlerin coşkulu ilgisiyle karşılandı ve beklentilerin üstünde bir başarıyla sonuçlandı. Eyüp Kitabiyat Merkezi'ndeki kitap müzayedelerinin münadiliğini ve moderatörlüğünü (geçen sene olduğu gibi bu sene de) Ziyaver Şencan gerçekleştirmekte. 

Söz konusu müzayedelerde insanlık aleminin ilim, irfan, kültür, sanat, hikmet, fikir bahçelerinden derlenmiş olan çok nadir, çok değerli, çok önemli ve çok da enteresan eserler meraklısının huzuruna çıkarılmakta. Bu eserler, çoğunlukla piyasa fiyatlarının, rayiç ederlerinin altındaki bedellerle yeni sahiplerine kavuşuyorlar.

Bütün bir yılın, Müslümanlarca, teolojik manada en ehemmiyetli addedilen takvim diliminde, üstelik de Mimar Sinan tarafından inşâ edilen 450 yıllık abidevi bir külliyenin tarihsel dokusunda ve üstüne üstlük, sadece Türkiye'nin değil, bütün İslam Alemi'nin manevi ve mistik merkezlerinden olan Eyüp'de yapılan bahse konu bu etkinliklerin kitapseverler için farklı bir ambiyans ve atmosfer oluşturduğunu söylemek hakikatle mutabık bir beyanda bulunmak olur diye düşünüyorum.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi


Eyüp semti, diğer birçok vasıflarının yanı sıra, Kitabiyat Merkezi'nin ikinci yıl etkinlikleri olan bahse konu sahaflar çarşısı, kitap müzayedeleri ve de kitabiyat sohbetleri sayesinde kitap dostları için bu yıl da bir cazibe merkezi olmaya namzet gözükmekte.

Bu Çarşamba, 21 Haziran'da, 18.00 - 20.00 saatleri arasında yapacağımız 2017 Ramazan'ının bu son müzayede ve muhabbetinde de siz değerli kitap dostlarıyla birlikte olabilirsek şayet, bundan mutlu olacağız, kıvanç duyacağız efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder