10 Kasım Üsküdar Nadide Kitap Müzayedesinde 1000 liralık kitap bile 1 lira!




Bildiğiniz üzere kitap dostlarının son yıllarda kitaba erişmek noktasında sıklıkla başvurdukları yeni bir yöntem de (salonda veya internette, ya da her ikisini birden kullanarak yapılan) kitap müzayedeleridir.

Bu ihtiyaca cevap vermek üzere Nâ-dide Cafe, gelenekselleştirilmesi düşünülen kitap müzayedesi ve kitabiyat sohbetlerinin ilkini 10 Kasım 2017, Cuma akşamı, 19.00 – 21.00 saatleri arasında Üsküdar'daki salonunda gerçekleştirecektir.


Müzayedelere yabancı olmayan kitapkurtları bilirler; bir müzayedenin olmazsa olmaz üç hayati unsuru / bileşeni vardır:

1 – nadir / kaliteli kitapların erişilebilir fiyatlarla müzayedeye sunulması,
2 – işinin ehli bir moderatör ve münadi tarafından sunulması / yönetilmesi,
3 – kitapseverlerin etkinlikten yeterince haberdar edilmesi.
10 Kasım Nadide Kitap Müzayedesinde (bazılarının piyasa fiyatları 100, 200, 500, hatta 1,000 lira olan) 100 kadar kaliteli / nadir kitapla çıkacağız karşınıza. Ve bütün bu kitaplar siz kitapseverlerin uygun görecekleri başlangıç fiyatlarıyla, yâni, sizin ‘TEKLİFLER'inizle çıkarılacaklar satışa. 

Her şey bir yana, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu / kanonik metni sayılan Nutuk'un eski yazı ilk baskı olan bir nüshası bile 1 liradan çıkacak müzayedeye.

Anlayacağınız, 1,000 liralık bir kitaba bile ‘BİR’ lira açılış bedeli önermek serbest bu müzayedede.
Yukarıda işinin ehli bir münadinin / moderatörün bir kitap müzayedesinin olmaz olmazlarından olduğuna işaret etmiştik. Son 9 yılda yaptığı 800 müzayedede 1,000,000 (bir milyon) civarında kitap, dergi ve efemeranın yeni sahipleriyle buluşmasını sağlayan, üstelik bunu adeta bir kitabiyat sohbeti ve kültür performansı havasında gerçekleştiren Ziyaver Şencan’la bu etkinlikte işbirliğine gidilmesinin nedeni budur.

Ve geldik ‘3. Olmazsa olmaz’a, kitapseverlerin etkinliğimizden haberdar edilmesine; ki, okuduğunuz satırlar da aslında tam da buna hizmet etmekte….





Kaliteli ve nadir kitaplara çok uygun fiyatlarla sahip olurken, yanı sıra da, bütün bir haftanın stres ve sıkıntısından 2 saatliğine de olsa, kurtulmanızı sağlayacak olan kültürel içerikli, samimi ve benzersiz bir şovu deneyimlemek istiyorsanız şayet, 10 Kasım Cuma akşamı 19.00 – 21.00 saatleri arasında Nâ-dide Cafe’de birlikte olalım diyoruz değerli kitap dostu.
Müzayedemize konu eserler ve etkinliğin yapılacağı yer hakkında ayrıntılı bilgi ve görseller için tıklayın lütfen:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder