Audiatur et altera pars = karşı tarafı da dinleyelim



Antik çağ mitolojisine göre, 'Audiatur et altera pars', yani, 'karşı tarafı da, diğer cenahı da bir dinleyelim, bakalım ne diyecekler?' demiş Adalet Tanrıçası Themis.

Albert Einstein'dan anlamlı bir özeleştiri, derin bir özlü söz



Albert Einstein'i sevmemiz için pek çok neden var hiç kuşkusuz.

Galatasaray'a gönül verenler, dünyanın en ateşli ve en coşkulu taraftar sıralamasında zirveyi zorluyor!

Dünyanın en ateşli taraftar listesinde tek Türk takımı

Milliyet'te okuduğum çok taze bir haber yüzünden, içerisinde debelendiğim sıkıntılarımdan, bir an için olsa da, sıyrılmayı başararak, sevgili Kanat Atkaya'nın o çok sevdiğim neşeli hallerinden birisine öykündüm; bunun neticesinde de, 'hobareeey de hobareeeeyyyy!!!!!' diyerek sevincimi ve de neşemi paylaşmayı uygun gördüm değerli dostlar.

yılmaz özdil'in sözcü'ye geçme olasılığı, hürriyet patronajını çok rahatsız ediyor olmalı




uğur dündar'ın halktv'de 3 ekim'de yayınlanan halk arenası programında, beşar esad'a karşı erdoğan'ı savunduğu için, okur kitlesinden çok ağır hakaretler gören yılmaz özdil, yaklaşık olarak 2 haftadır yazmıyordu.

Evrendeki en küçük şeyden başlayarak, aklının alabileceği en büyük şeye, evrenden bile büyük bir şeye doğru yolculuğa var mısın?



Seni, evrendeki en küçük şeyden, yâni aslında 'hiçlik' demek olan akıl almaz derecede küçük bir şeyden, bir noktaya eşdeğer bir büyüklüğe sahip planck uzunluğundaki kuantum köpüğünden; evrendeki en büyük şeye, yani, evren dışındaki bir noktadan evrene, evrenin tamamına, kuşbakışı bakmaya davet ediyorum.

ABD’yi iflasın eşiğine getiren borç tavanı krizinin sorumlusu Margaret Thatcher ve Ronald Reagan’ın fikirleriyle beslenen ‘Çay Partisi Hareketi’ ve neo-con Cumhuriyetçilerdir

ABD borç tavanı krizi bu sefer de atlatıldı, ama…
Bütün dünyanın, adeta nefesini tutarak ve endişe içerisinde izlediği ‘bilek güreşi’ nihayet sonuçlandı; ABD Kongresi'ndeki Demokrat’larla Cumhuriyetçiler, oldukça çetin geçen bir müzakere ve münakaşa maratonunun ardından, federal hükümetin borç tavanının arttırılması konusunda anlaştılar. Uzlaşı tasarısını jet hızıyla onaylayan Barack Obama, bu anlaşmanın sağlanmaması halinde, ABD’nin uluslar arası borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşme riskini de, ‘şimdilik’ ortadan kaldırmış oldu.

Kurban bayramınız kutlu olsun


Kurban Bayramında (ve tabii ki devamında da) bütün insanlık
camiasına adalet, barış, sağduyu, izân, insaf, hoşgörü, tevazû,
diğerkâmlık, empati,  hayır, samimiyet, dostluk, iyilik,
güzellik, muhabbet, sohbet, sağlık, mutluluk ve başarıyla dolu
günler, mevsimler, yıllar ve üstüne üstlük uzun mu uzun hayatlar
diliyorum. üstelik de bunu, öyle yarım ağızla ve dostlar alışverişte
görsün kabilinden değil, bütün benliğimle ve canı yürekten
yapıyorum.