1 Şubat Pazar Sabahattin Zaim Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi müzayede ve sohbeti


 
Bundan önceki ilk beş tanesini İstanbul Boğazı'nın en güzel ve müstesna semtlerinden olan Çengelköy'de, Defterdar Abdullah Ağa Yalısı'nda gerçekleştirdiğimiz 'kitap, obje, plâk, efemera müzayedesi ve kültür sohbeti'nin 6.sını, 1 Şubat Pazar gününe özel olmak üzere, İstanbul Boğazı'nın  Avrupa yakasında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi'nde yapacağız (bahse konu etkinliğin içeriği, arka plânı ve felsefesi hakkında bilgi için bknz. http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2014/12/cengelkoy-abdullah-aga-yalsnda-28-aralk.html

Türkiye'nin tweet haritası ve Bahçesaray



Teyfur Erdoğdu yukarıdaki haritaTwitter'da paylaştı. Altına düştüğü ve ilk okunduğunda 'ekonomist (ekonomik indirgemeci)' bir ifadeye maruz kaldığınız izlenimini edinmenize yol açabilecek olan ''Türkiye'nin tweet haritası aynı zamanda kapitalizmin ayak izidir!' argümanına dair olan itirazım dillendirecektir ilerleyen satırlarda.

Tenten (Tintin) İstanbul'da; Çağrı Çalışır Tenten koleksiyonunu Gezegen Sahaf Sohbeti'nde tanıtıyor

Küresel Tenten (Tintin) algısının en önemli sembollerinden birisi bu imaj olsa gerektir.


1 - 31 Ocak 2015, Cumartesi günü Gezegen'de Çağrı Çalışır sohbeti var
Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 31 Ocak 2015, Cumartesi günü yapılacak olan dokuzuncusunun
konuğu sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın da önemli Tenten (Tintin) koleksiyoneri, arşivcisi ve araştırmacısı Çağrı Çalışır (i).

Emin Nedret İşli 'Sahaflığın bugünü ve geleceği' sohbetiyle 24 Ocak'ta Gezegen Sahaf'ta






1 - 24 Ocak 2015, Cumartesi günü Gezegen'de Emin Nedret İşli sohbeti var
Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 24 Ocak 2015, Cumartesi günü yapılacak olan sekizincisinin
konuğu sahaf Emin Nedret İşli.  

25 Ocak Pazar günü Çengelköy Defterdar Abdullah Ağa Yalısı'ndaki müzayedeye davetlisiniz



1 - Çengelköy'ün artık müzayedesi var!

Çengelköy Müzayede, 25 Ocak 2015, Pazar günü, 14.30 - 17.30 saatleri arasında, 
Çengelköy'deki tarihi Defterdar Abdullah Ağa Yalısı'nda (Çengelköy Sütiş) yapılacak olan 'kitap, obje, efemera, plâk müzayedesi ve kültür muhabbeti'ne okuma, araştırma, arşiv ve koleksiyon yapma müptelâsı bütün dostları davet etmektedir efendim. Sadece bahse konu eşhası mı? Pek tabii ki değil; aynı zamanda da musiki dinleme, film izleme, müze-sanat galerisi-tarihi mahaller-ören yerleri gezme ve inceleme, bienal-kollokyum-konferans-panel-sempozyumlara katılma ve katkı verme meraklısı ve tutkunu olan diğer dostlarımız içinde caridir mezkûr davetimiz.

Şimdi gelin birlikte 'Çengelköy Müzayedesi'nin de bir parçası olduğu İstanbul'un benzer etkinliklerine kuş bakışı bir göz atıverelim.

Zenginler bencil ve kötü; yoksullar yardımsever ve iyi (midir?)

Trol ve trolleme, sosyal medya çağının sözlüklere soktuğu
güncel kavramlardan.

Her trolleme faaliyeti,solumdaki soğuk
şaka kadar masum olmuyor tabii.

1 - Okuru trollemeye mi çalışıyorum?

Özellikle sosyal medyada paylaştıkları provokatif görüşleriyle, çeşitli toplumsal kesimlerin hassas olduğu 'kritik-tartışmalı-muhataralı' konulara dair saygısızlık eden bir fütursuzlar güruhu peydah oldu son yıllarda. Sosyal fayları derinleştirmeyi ve insanların açık sinir uçlarını tehlikeli bir şekilde uyarmayı adet edinen bu zümreye 'trol', yaptıkları bahse konu faaliyete de 'trolleme' denmekte. 

Sahhaf Halil Bingöl sahhaflık ve kitabiyat tecrübeleriyle 10 Ocak'ta Gezegen Sahaf Sohbeti'nde


Kıdemli sahhaflardan Halil Bingöl, 'Beyoğlu Sahaf Festivali'nde, bahse konu etkinliğe çok emeği geçen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı standında ağırlarken. Başkan'ın elinde, Reşat Ekrem Koçu'nun efsanevi İstanbul Ansiklopedisinin bir cüzü bulunmakta.

1 - 10 Ocak 2015, Cumartesi günü Gezegen'de Halil Bingöl sohbeti var

Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 10 Ocak 2015, Cumartesi günü yapılacak olan altıncısının 
konuğu sahhaf Halil Bingöl (i); diğer bir deyişle, kitap dostlarının 'Halil Abi'si. Önce gelin birlikte Halil Bingöl'ün yaşamının dönüm noktalarına bir göz atıverelim.

Abdülhamit Kırmızı Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2014 Biyografi ödülünü kazanarak 2015'e hızlı başladı

Doç Dr. Abdülhamit Kırmızı
"Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" Açıklandı
TYB Gn. Bşk.'nı Prof Dr. Hicabi Kırlangıç, kurumun 2014 ödülleriyle ilgili
basın toplantısı sırasında.
Türkiye Yazarlar Birliği'nin her sene verdiği geleneksel 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri'nin 2014 yılına ait olanları, birlik merkezinde yapılan bir basın toplantısında Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç tarafından açıklandı (i).