Ümmet Mars'a gidecek mi?

martian ile ilgili görsel sonucu

islamic science and technology ile ilgili görsel sonucuZal Mahmutpaşa Külliyesi Eyüp Kitabiyat Merkezi Kasım ayıyla birlikte 2016 - 2017 sezonunun kültür - sanat etkinliklerine start veriyor. Aslına bakılacak olursa mezkûr merkez (ZMKEKM), İstanbul'un kültür ve sanat harita, halita ve topoğrafyasıdaki yerini idrak ettiğimiz son Ramazan ayı boyunca (6 Haziran - 4 Temmuz arasında) bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerle almıştı zaten. Kalender Sahaf, Kırkambar Sahaf, Şâmi Sahaf, Gezegen Sahaf, Nar Sahaf, Dylemi Sahaf, Kitapçı Ahmet ve Dersaadet Sahaf bahse konu süreçte söz konusu yerde kurulan stantlarda kitapseverlere hizmet verirken, 4 hafta boyunca çarşamba günleri yapılan kitap müzayedelerine de malzeme temin etmişlerdi. 
interstellar ile ilgili görsel sonucu
Yanı sıra, bu merkezde, kültür ve kitabiyat ekosferlerimizin bazı sîmaları da, uzmanlık alanlarına dair sohbetler gerçekleştirmişti .

Üsküdar Sahaf Festivali Kitap Müzayedesi 15 Ekim 2016 Cumartesi




Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı sn. Nabi Avcı ve Üsküdar Belediye Başkanı sn. Hilmi Türkmen'in de arasında olduğu kitapseverlerin katılımıyla kapılarını 15 Ekim 2016, Cumartesi günü açan geleneksel sahaflar festivalinin üçüncüsü yapılmakta bu sene. Kitapseverlerin etkinlikten yararlanabilecekleri son tarih 23 Ekim Pazar günü. 

Etkinliğin iştirakçisi 70 sahafın tezgâhlarındaki (bazıları çok nadir) yüz binlerce enteresan ve değerli kitap, dergi, gazete, fotoğraf, kartpostal, efemera, plâk ve objenin tek çatı altında ve toplu bir şekilde meraklısıyla buluşacak olması, bahse konu günlerde kitapseverlerin kalbinin Üsküdar sahilinde atmasına neden olacak gibi gözükmekte.