|
Bu görseldeki yemekler bizim menümüze ait değil, lokantanın Facebook sayfasından aldım. |
|
Vedat Milor'un rehber aldığım kitabı ve Abdü!kadir Restaurant'ın
aşçısıyla bize servis yapan garsonun imzaları. |
Oğlum Berent'le bugün Vedat Milor'un tavsiyesine uyarak Bakırköy'deki Abdül!kadir Restaurant'a gittik. Lokantanın ambiyansına, kondisyonuna ve yediklerimize dair olan görüş ve izlenimlerimi paylaşmadan önce şu hususa kuvvetli vurgu yapmakta fayda görüyorum: Vedat Milor Türkiye'nin en önemli (mevzuya vakıf olanlara bakılacak olursa birincisi, dünyanın da hatırı sayılır) gurmelerinden birisidir. NTV Yayınları tarafından basılmış olan 'İstanbul 100 Lokanta' ve 'Lokanta ve şarap rehberi İtalya' kitaplarına, resmi sitesine, kurucusu olduğu uluslararası bir siteye olan katkılarına, NTV'de yayınlanmış olan 'Vedat Milor'la Tadı Damağımda' programlarına ve Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazılarına
baktığınızda, yukarıda dillendirdiğim hükme iştirak edeceğinizi düşünüyorum.
Türkiye'deki lezzet duraklarına dair müktesebatına bakıldığında, bu toplamın, Vedat Milor'a özgü bir üslûpla üretilmiş bir çeşit yerel Michelin Guide olduğu söylenebilir pekalâ (i).
'Oğlumla bu aralar seyrek görüşebiliyoruz. Beraber olduğumuz nadir zamanlarda iyi vakit geçirelim, İstanbul'un kaliteli mutfaklarından yiyelim hiç olmazsa!' diye düşündüm. Bu düşüncemi kuvveden fiile çıkarabilmek için Asitane'de yapacağımız 'lezzet safarisi'nde becerikli bir führere (rehber / guide book) ihtiyacımız olacaktı hiç kuşkusuz. Milor'un, yukarıda zikrettiğim ve alanının kaynak eseri olduğunu düşündüğüm 'İstanbul 100 Lokanta' kitabı bu iş biçilmiş kaftandı doğrusu. Bakırköy, İstanbul Caddesi, no: 28/A - 30/A'daki Abdü!kadir Restaurant'a işte bahse konu ettiğim bu kitapta okuduğum bir tanıtım yazısı üzerine gitmeye karar verdik (ii).