chp'den sonra fb'nin de başını ertuğrul özkök yaktı!


ertuğrul özkök öyle uğursuz, hata öyle lânetli birisi ki, hakikaten kelimelerle anlatılır gibi değil.
özkök'ün hürriyet'in 3 temmuz 2011 tarihli nüshasında yayınlanmaya başlanan 'yılın röportajı: teneke mahalleden çıkan kral alex' başlıklı kapsamlı mülâkatının okurlarıyla buluştuğu saatlerde, pazar sabah 07.00 sularında, polis başta fb klübü ve aziz yıldırım'ın evi olmak üzere birçok önemli fb'liye ait adreslere baskınlar düzenlemeke ve fb'nin önemli simalarını göz altına almaktaydı.
özkök'ün bu 'talihsiz bedevi sendromu'nu hatırlatan traji-komik zamanlama hatası ister istemez bazılarımızca tebessümle karşılandı doğrusu.
niye mi?
şundan tabii ki:
özkök, kariyerinin son on yılında chp'yi desteklemiş, her seçim öncesi yayınladığı yorumlarında söz konusu partinin iktidara geleceği merkezinde kuvetli bir beklenti yaratmaya özel bir özen göstermişti.
bununla da yetinmeyen özkök, chp'nin iktidar olduğu bir türkiye'ye dair gazeteciliği aşan ciddi angajmanlara girmekten de kaçınmamıştı.
lâkin türkiye siyaset arenasında son 10 yıldır şekillenen pattern bir türlü özkök'ün gönlünden geçene, izleyenleriyle 'wishfull thinking' esprisi temelinde paylaştığı resme hiç ama hiç uymamıştı.
şimdi tam da bu noktada, yukarıda bahsettiğim o tebessüm eden çevrelerin yorumu devreye girmekte.
son 8 seçimdir desteklediği parti başarılı olamayan özkök'ün bu lânetli desteğinden fb'nin de, yaşadığımız son gelişmelerden sonra, nasibini ziyadesiyle aldığını söylemek aşırı bir yorum olmayacaktır. hatırlanacaktır, özkök, şampiyonluk mücadelesinde ve sonrasında fb'ye benliğinin - kimliğinin bütün imkânları ve bedenin neredeyse cümle atomlarıyla görkemli ve çok dikkat çekici boyutlarda destek vermesiyle de öne çıkmıştı. destek verdi ve fb kelimenin gerçek anlamıyla çok büyük bir sıkıntıya düştü.
şimdi, 3 temmuz pazargünkü hürriyet'te çıkan ve fb'nin şampiyonluğunu kutlama konseptinin bir parçası olduğu izlenimini yaratan o uzun ve kapsamlı alex röportajının niçin bazı çevrelerde gülümseme ihtiyacı uyandırdığı anlaşılmıştır sanırız.
yanu bu adam tam manasıyla bir uğursuz, kelimenin gerçek anlamıyla bir lânetli be!
baksanıza kimi desteklese kaybediyor, kimi desteklese küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor!
özkök gibiler için halk arasında söylenen çok hoş bir ifade vardır:
'öyle uğursuz ki, maşallah dediği çocuk 15 dakika içinde havale geçirip mevta olur!' der binlerce yıldan ve onlarca uygarlıktan süzülerek gelen anadolu'nun kadim bilgeliği.
Allah'ım sen beni ve dostlarımı özkök'ün benzeri bir lânetli desteğinden, 'falanca kişi yaptığı işte başarılı olacak' tarzı olumlu yaklaşımından koru, amin :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder