türk futbolunun şikeyle imtihanı ve fb'nin 11 eylülü

kuruluşundan beri en parlak sezonunu yaşan fb pazar sabahı 07.00 itibarıyla başlayan bir nevi 'temiz futbol operasyonu' ile adeta kendi dramatik, hatta trajedik depremini yaşamakta.
buna bazıları fb'nin11 elülünü dediler. doğrusu bu isimlendirme bana da yaşananları kapsama yeteneği yüksek bir kavramsallaştırma gibi geldi.
başkan aziz yıldırm'ın da aralarında olduğu fb camiasının çok sayıda önemli simasının gözaltına alındığı operasyonun yaklaşık olarak 6 aydır devam eden görüntülü ve sesli teknik takip temelinde yapıldığı artık kamuoyunun malumudur.
gelişmeleri izleyen yetkililer, 14 nisan 2011'de yürürlüğe giren sporda şiddet yasası şike yapan takımların, bunlar hangi takım olurlarsa olsunlar, küme düşürüleceklerine; şikeye fiilen iştirak edenlerin de 5 ilâ 12 yıl arası hapisle cezalandılrılacaklarına işaret etmekte. yine aynı yasaya göre şike yaptığı kesinleşen kişi kulüp başkanı ise verilecek ceza % 50 arttırılacaktır.
mercek altına alınan ve haklarında çok sayıda görüntülü ve sesli teknik takip deliline erişilen 20 maçın incelenmesinin akabinde, federasyonun birden fazla takımı küme düşürebileceği de sosyal medyada ve çeşitli mahfillerde yoğun olarak dillendirilmekte.
sadece türkiye değil; belli başlı uluslararası haber ajanslarının acil koduyla ve' türkiye süper ligi şampiyonuna şike suçlaması' başlığıyla bilgilendirdiği dünya kamuoyu da şimdi şu soruya kilitlenmiş vaziyette:
acaba fb ligden düşürülecek takımlar içerisinde olacak mı?
merak edilen bir başka husus da fb'nin bu trajik gününde ezeli rakiplerinin, ama özellikle de gs ve trabzonspor'un ne gibi bir tepki verecekleri.
evet, olayın özeti şu:
3 temmuz 2011 fb camiasının 11 eylülüdür.
tabii ki aklı başında ve vicdanlı her insan evlâdı gibi bu satırların yazarı da; başta aziz yıldırım olmak üzere (an itibarıyla 61 olan, ancak bazı kaynakların iddialarına göre ilerleyen süreçte yapılması olası yeni  tutuklamalarla sayılarının daha da artması beklenen bütün gözaltıların aklanarak serbest kalmalarını dilemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder