10,000 Euro aylıkla yüksek tehlikeli bir işte çalışılır mı?


Tasarımını yaparak ürettiği ve dünyanın onlarca ülkesine ihraç ettiği çeşitli tiplerdeki yüksek teknolojili Leopard tanklarıyla küresel ölçekte haklı bir şöhret sahibi olan Alman firması Kraus-Maffei Wegmann, test elemanı arıyor.


Firmanın insan kaynakları departmanından yapılan açıklamaya göre; tankların, başta fren güvenliği olmak üzere, çeşitli kabiliyetlerinin test edilmesinde çalışacak olan bu elemanlar, ölüm tehlikesi de dahil olmak üzere (işe alınan test elemanların her yıl ortalama % 37'si kaza geçirmekte, %4'ü ise bu kazalar sonucunda hayatlarını kaybetmektedir), yüksek risk içeren bir işte çalışacaklarından, 10,000 Euro gibi yüksek bir aylıkla başlıyorlar işe. 

krauss-maffei wegmann ile ilgili görsel sonucuMinimum 6 haftadan başlayan ücretli izin ve 3 maaş ikramiye gibi özlük haklarına da sahip olacak olan test elemanlarının bekâr olmalarının firmanın tercih nedenlerinden olduğu bilgisi Kraus-Maffei Wegmann İn-Ka Departmanın yayınladığı eleman arama ilânındaki detaylardan. Almanya'da çalışan 3. kuşak Türkiye kökenlilerin de arasında olduğu 217  test elemanının sayısının 2016 sonuna kadar 300 kişiye çıkartılmasının kararlaştırıldığına işaret eden firma yetkilileri, yüksek risk içermesine karşın, dolgun özlük hakları sayesinde açılan 83 kadro için on binlerce iş başvurusu ile karşılaşabileceklerini, buna hazırlıklı olduklarını paylaştılar (i).

Bahse konu test elemanlarının, gündelik rutinleri sırasında, mesailerinin bir parçası olarak karşılaştıkları sıradan ve düşük risk grubuna dahil olan bir uygulama için bknz.

https://www.facebook.com/ehmedkimiol/videos/1733069873645705/ 

En tehlikesiz operasyonlarından birisine yukarıdaki video üzerinden şahit olduğumuz bu % 4 ölüm riski taşıyan işin eleman aranıyor ilanına, sunduğu dolgun özlük hakları yüzünden, on binlerce kişinin başvurmasının bekleniyor oluşu, câri kapitalist üretim ilişkilerinin insanlığı karşı karşıya bıraktığı açmazların ve çaresizliğin tezahüründen başka bir şey olmasa gerektir.

dipnotlar.
(i): Bazı durumlarda varoluşa sarkastik yaklaşmak adına, bazen de bazı olgu, oluşum ya da süreçlerin içerdiği fırsat ya da tehditlere (yukarıdaki satırlarda câri kapitalizmin insanlığı içerisine düşürdüğü aktüel duruma) işaret etmek adına paylaşılmış, hakikatle mutabık kimi ögelerle kurmaca diğer bazı unsurların harmanlandığı çok sayıda blog vardır bu mecrada. Kurmaca unsurları argumentum ad gastroenterum metodu temelinde kullandığımı daha önce de paylaşmıştım. Bahse konu metot için bknz.
http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2013/10/argmentum-ad-gastroenterum.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder