Kamyoncu gözünden aşkın döviz üzerindeki tesiri



Modern iktisat teorisinin şimdiye kadar ortaya çıkan bütün ekollerinin kurucularını bir bir hatırlayın lütfen.

Evet; iktisat tarihinin Adam Smith, David Ricardo, Karl Marx, Paul Samuelson, John Maynard Keynes, Milton Friedman gibi en önemli figürlerini kast ettim. 

İşte bütün o çığır açmış eşhasın çapraz döviz kurları hakkında asırlardır yaptıkları onca bilimsel tespit bir yana; yukarıdaki fotoğrafta görülen Ankara plâkalı kamyon sürücüsünün, isminin Miray olduğunu anladığımız sevdiğinin gülüşünün Euro üzerindeki etkilerine dair olan görüşü diğer yana. Olay, denklem, mesele (ne derseniz deyin) işte bu kadar net, basit ve yalın arkadaşlar.

Anlayacağın iktisat, ekonomi - politik, çapraz kurlar falan yalan hacı; asıl olay sevdiğinin sana sevgiyle, muhabbetler, özlemle bakan gözleridir. Onlar, 3 liranın üzerindeki Euro kurunu, sen paso Euro kredisine gömülmüşken, sanki 2 liranın altına düşmüş gibi algılamana neden olan fantastik mucizenin nedenidir.

Bu kamyoncu aforizmasını akleden şoför kardeşime tebriklerimi gönderiyor; görseli Facebook hesabında paylaşan Mustafa Ekber dostuma ise teşekkürlerimi takdim ediyorum.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder