Hakkı Devrim vefat etti



Gazeteci, dergici, yayıncı, yazar, ansiklopedist, Türk dili araştırmacısı, televizyon programcısı Hakkı Devrim (1929, Eskişehir - 15 Haziran 2016, İstanbul) vefat etti.

Ülkemizin fikir ve kültür hayatına yaptığı diğer bir çok katkının yanı sıra, Türkiye'de yayınlanmış en önemli ansiklopedilerden birisi (belki de birincisi?) olan Meydan Larousse'a da büyük emeği geçen Hakkı Devrim; Okan Bayülken'le yaptıkları ve sabahlara kadar süren sohbet / talk show programlarında nezaketi, nüktedanlığı, zekâsı ve dil mes'elelerine olan derin vukufiyeti sayesinde, genç nesillerin de sempati ve ilgisini kazanmasını bilmişti.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında doğan Türkiye toplumsal formasyonunun fikir ve kültür insanlarının hayatta kalan nadir kişilerinden olan merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve meslektaşlarına baş sağılığı ve sabırlar dilerim.

Bu vefatın ardından kim bilir kaç kişi daha söylemiştir, bilemiyorum ama, Hakkı Devrim'i uğurlarken 'Türkçe öksüz kaldı!' demekten de kendimi alamıyorum doğrusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder