Durumundan şikâyet etmeden önce mutlaka Sam Berns'i izlemelisin!

Sam Berns at TEDx Talks 2013.png
Durumuuzdan şikâyet etmeden önce, Sampson Gordon 'Sam' Berns'in (23 Ekim 1996 - 10 Ocak 2014) hayatına bir göz atmamızda fayda var derim.
ABD'li çocuk hastalıklı uzmanı anne ve babanın çocuğu olan Berns'e 2 yaşına varmadan, çok nadir (8 milyonda 1 çocukta görülen) bir genetik hastalık olan progeria (erken yaşlanma, Hutchinson-Gilford) teşhisi kondu. 
Bütün hayatını hastalığı hakkında farkındalık yaratmaya hasreden koca yüreki bir cengaverdi Berns. Yaşadıkları belgesele konu olan Sam Berns'in 'mutlu yaşam için felsefem' konulu TEDx konuşması, Ağustos 2016 itibarıyla, 18 milyona yakın tıklama alarak tüm zamanların en çok izlenen konuşmaları arasına girdi.
Annesi ve babasının kurduğu 'Progeria Araştırma Vakfı', bahse konu hastalığın teşhisi, nedenleri, tedavisi ve bu hastalıkla mücadele edenlere destek vermek adına yoğun bir şekilde çalışmakta.
Hayatta karşılaştığımız sıkıntılarla baş etmekte zorlandığımızda, Sam Berns isimli bu Cesur Yürek'in aşağıdaki TEDx konuşmasını, gerektiğinde döne döne, izlemekte fayda olduğunu düşünüyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=36m1o-tM05g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder