12 Mart Tophane Kitap Müzayedesi ve kültür performansı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Bu Pazar, 12 Mart 2017 günü, 14.00 - 21.00 saatleri arasında, Boğazkesen Caddesi, Tayfun Pasajı, no: 43, Tophane'deki salonumuzda haftalık geleneksel kitap müzayedesi ve kültür performansımızı yapacağız.
Görüntünün olası içeriği: iç mekan


Müzayede sırasında katılımcıların huzuruna çıkaracağımız yüzlerce kitap, sözlük, ansiklopedi, dergi, gazete ve efemeradan sadece birkaç tanesinin görsellerini paylaşıyoruz burada. Bazıları 150 - 200 yaşında olan nadir ve hatta antika mahiyetindeki kitapların yanı sıra, görsellerini paylaşılan ve Hüseyin Rahmi Gürpınar tarafından yazılmış olan Osmanlıca mektuplar 12 Mart etkinliğimizin enteresan unsurlarındandır.

Başta Türkçe ve eski yazıyla Türkçe (Osmanlı Türkçesi) olmak üzere, İngilizce, Fransızca, Almanca, Latince, Grekçe, Ermenice, İbranice vd. belli başlı dillerden olan müzayedeye konu eserler nadir, önemli ve enteresan olmalarına karşın, her zaman yaptığımız üzere, piyasa ederlerinin altındaki başlangıç bedelleriyle açık arttırmaya çıkarılacaklardır. Etkinliği modere edecek olan münadinin ve muahattabı olan hâzirunun (alıcıların ve satıcıların) açık arttırmaya çıkan eserler hakkındaki paylaşımları sayesinde, ortalama olarak 6.5 - 7 saat süren söz konusu müzayedelerimiz, açık arttırma formatının alışıldık ticari sınırlarından kurtularak bir kültür performansına ve kitabiyat sohbetine dönüşmektedir. Bu niteliğiyle diğer kitap müzayedelerinden ayrılan Tophane Kitap Müzayedesi, etkinlik boyunca yapılan ikramlarla da kendisinden bahsettirmektedir.
Görüntünün olası içeriği: yazı

Bir diğer deyişle, sınırsız çay ve kahve servisinin desteğindeki söz konusu ikramlarla koyulaşan sohbetler olayın kültürel yanına güçlü bir insani boyut katarken, katılımcıların birkaç saatliğine de olsa, dünya ahvalinin bin bir türlü sıkıntı ve stresinden kurtulmasına vesile oluşturmaktadır.
'Okumadan, araştırmadan, kütüphanemi zenginleştirmeden, paylaşmadan ve de sohbetsiz yapamam' diyen kitapseverlerin 'işte bu tam aradığım aksiyon!' diyecekleri türden bir etkinlik olan Tophane Kitap Müzayedesi, bağımlılık yaratan türeden bir faaliyettir, bizden söylemesi!

Bu etkinlik hakkında ayrıntılı daha bilgi almak için lütfen tıklayınız: 
https://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2016/12/insan-okur-pazar-1400de-beyoglu.html


Otomatik alternatif metin yok.

Otomatik alternatif metin yok.



Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: makyaj

Otomatik alternatif metin yok.


2 yorum:

  1. Yahu ben ne halt ettimde bu hafta katılamadım.12/3 mesajını çok geç gördüm.Ah ulan ah!!!!

    YanıtlaSil
  2. Okuma tarihim 06.38 görünüyor.Yanlış...16.38 (BILOGIR ZİYAVER;BILOĞUNUN SAAT AYARINI YAP.)

    YanıtlaSil