14 Haziran Eyüp Kitap Müzayedesi



Geçen sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da Eyüp Kitabiyat Merkezi'nde Sahaflar Çarşısı kuruldu. Ramazan ayı boyunca kitapseverlere hizmet edecek olan bu çarşıda Çarşamba günlerinde 18.00 - 20.00 saatleri arasında kitap müzayedeleri yapılmakta. Kitabiyatla ilgili sohbetler de Ramazan boyunca yapılacak diğer kültürel etkinliklerden.

Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirileceği Zal Mahmud Paşa Külliyesinin adresini hatırlayalım: Feshane Caddesi, Feshane karşısı, Eyüp.

Eyüp Kitabiyat Merkezi'nin kurulan mezkûr sahaflar çarşısında bu Ramazan'da şu sahaflar kitapseverlere hizmet etmekteler:
eyüp kitap müzayedesi ile ilgili görsel sonucu


Ekin Sahaf, Yaşar Yeşil; Bizim Sahaf, Temel Çelik; Kozan Sahaf, İstiklâl Kozan; İslâmbol Sahaf, Yaşar Erdoğan; Esma Liva Sahaf, Cengiz Onur Can; Motis Sahaf, Mehmet Emin Aydın, Balat Sahaf, İzzet Yılmaz. 
Kitap Müzayedesi Günleri - Söyleşi: Ziyaver Şencan

İlki 7 Haziran'da yapılan kitap müzayedesi kitapseverlerin coşkulu ilgisiyle karşılandı ve beklentilerin üstünde bir başarıyla sonuçlandı. Eyüp Kitabiyat Merkezi'ndeki kitap müzayedelerinin münadiliğini ve moderatörlüğünü (geçen sene olduğu gibi bu sene de) Ziyaver Şencan gerçekleştirmekte. 

Söz konusu müzayedelerde insanlık aleminin ilim, irfan, kültür, sanat, hikmet, fikir bahçelerinden derlenmiş olan çok nadir, çok değerli, çok önemli ve çok da enteresan eserler meraklısının huzuruna çıkarılmakta. Bu eserler, çoğunlukla piyasa fiyatlarının, rayiç ederlerinin altındaki bedellerle yeni sahiplerine kavuşuyorlar.

Bütün bir yılın, Müslümanlarca, teolojik manada en ehemmiyetli addedilen takvim diliminde, üstelik de Mimar Sinan tarafından inşâ edilen 450 yıllık abidevi bir külliyenin tarihsel dokusunda ve üstüne üstlük, sadece Türkiye'nin değil, bütün İslam Alemi'nin manevi ve mistik merkezlerinden olan Eyüp'de yapılan bahse konu bu etkinliklerin kitapseverler için farklı bir ambiyans ve atmosfer oluşturduğunu söylemek hakikatle mutabık bir beyanda bulunmak olur diye düşünüyorum.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Eyüp semti, diğer birçok vasıflarının yanı sıra, Kitabiyat Merkezi'nin ikinci yıl etkinlikleri olan bahse konu sahaflar çarşısı, kitap müzayedeleri ve de kitabiyat sohbetleri sayesinde kitap dostları için bu yıl da bir cazibe merkezi olmaya namzet gözükmekte.

Bu Çarşamba (14 Haziran) ve gelecek Çarşamba (21 Haziran) yapacağımız müzayedelerimizde ve Ziyaver Şencan'ın konuşmacısı olacağı 16 Haziran Cuma tarihli (18.00 - 20.00 saatleri arasındaki) 'Neyi okumalı, nasıl okumalı?' başlıklı sohbetimizde siz değerli kitap dostuyla birlikte olmaktan mutlu olacağız, kıvanç duyacağız.

Bekleriz efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder