Neşeli Sahaf Ziyaver Şencan'ın modere ettiği müzayedelerle açıldı













Altan Büyükyılmaz'ı başta Gezegen Sahaf olmak üzere, Şubat 2009 - 15 MART 2020 döneminde, münadiliğini ve moderatörlüğünü gerçekleştirdiğim 1100 civarındaki kitap müzayedeleri sırasında tanıdım. Tam bir kitapkurdu ve bibliyoperest profili vermekteydi o süreçte Altan. THY'nın uluslararası faaliyetleri çerçevesinde, 4 kıtadaki onlarca ülkenin önemli kentlerinde THY ofislerini yönetmişti. THY Genel Müdür Yardımcılığı ve Bosna - Hersek Havayolları Genel Müdürlüğünü de cv'sine ekleyen Altan, bütün bu süreçte vakit buldukça sahhaflara, kitapçılara, müzayedelere, kitap fuarlarına, sahaf festivallerine, garaj satışlarına katılmış, arşivini, kütüphanesini sürekli zenginleştirmişti.

2019'un başında, yine Beyoğlu'ndaki bir müzayedem sonrasında ayaküstü yaptığımız bir sohbette 'emekliliğime az kaldı, bir sahaf açacağım' diyerek söze girmiş ve gelecek plânlarını paylaşmıştı. Nitekim öyle de yaptı; memleketi olan Konya'da

Neşeli Sahaf'ı kurdu.

Resmi açılış töreni vesilesiyle 14 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Pazar günlerinde, mezkûr sahaf dükkânının salonunda gerçekleştirilen iki müzayede ve kitabiyat sohbetini deruhte etmek yine bana nasip oldu.

Kadîm kentlerimizden ve önemli medeniyet merkezlerimizden olan Konya'nın kültür hayatına ve kitapçılık ekosistemine yeni bir ses ve farklı bir bakış açısı getiren Neşeli Sahaf'ın ömrü uzun, kazancı bereketli olsun...

Yukarıda zikrettiğim iki müzayeden ilki, premium auction dediğimiz nitelikte olanı, seçkin bir davetli topluluğunun katılımlarıyla 14 Mayıs Cumartesi günü yapılmıştı. O etkinliğin önemli bir kısmının videosunu, kitabiyat sohbeti ve kültür muhabbeti formatında deruhte ettiğim kitap müzayedelerinin nasıl olduğunu merak eden kitapseverler için şuraya bırakıyorum:

https://www.instagram.com/p/CdilU4Gqvwb/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder