Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, Penguen'in son sayısının kapak karikatürünü gördüklerinde ne düşünürler acaba?

Fıs Fıs İsmail'i nasıl bilirsiniz?

Yıllardır atv'de yayınlanan ve hemen hepimizin bir dönem şu ya da bu oranda seyircisi olduğumuz sevilen bir dizi var: Çocuklar Duymasın*.
İşte, başlıktaki soruya konu olan Fıs Fıs İsmail; halen, Çarşamba günleri saat 20.00'de yayına giren bu dizinin 2. derecede karakterlerinden birisidir. 
Süleyman Yağcı, ya da dizide canlandırdığı
karakterin ismiyle Fıs Fıs İsmail

Süleyman Yağcı'nın canlandırdığı 'Fıs Fıs İsmail'e dair enteresan bir ayrıntı var. Yağcı, oyuncu olmadan önce ambulans şoförlüğü yapıyormuş. Yılın diziye ara verilen dönemlerinde, eski mesleğine dönüş yapan sanatçının canlandırdığı söz konusu karakter; Fıs Fıs İsmail, zampara, kadın düşkünü, aklı fikri gündelik ilişkiler kurmaya odaklanmış bir Kazanova karikatürü biçiminde şekillendirilmiş.
Bir diğer deyişle, Fıs Fıs İsmail, tam manasıyla başarısız bir zampara taklididir.
Zira, aklını kadınlarla bozmasına, onlarla ilişki kurabilmek için sürekli ağız spreyi kullanmak da dahil olmak üzere bir çok hijyen ve şeklil şartına anormal derecede riayet etmesine karşın; bir türlü 'cinsi lâtif'le arzu ettiği ilişkiyi kurmayı başaramamaktadır.
Karakterin karikatür niteliği öylesine abartılmıştır ki, izlerken doğrusu zaman zaman içimin ezildiğini itiraf etmek durumundayım.
Fıs Fıs İsmail; cevval mizah dergisi Penguen'in son sayısındaki kapak karikatürü yüzünden, bambaşka bir bağlamda olmak kaydıyla, ülke gündemine oturursa şaşırmayacağım doğrusu.
Nedir o başka bağlam? diye soran seslerinizi duyar gibiyim.
Sorunuzun cevabı, ilerleyen satırlarda saklıdır

Siyasiler, Penguen'in son sayısının kapak karikatürünü acaba nasıl yorumlayacaklar?


Bildiğiniz gibi, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında bir müddettir bir 'alın öpme, öptürmeme', 'temiz alın, kirli alın' polemiği sürüp gitmekte. Penguen dergisi, bunu hicveden bir kapak karikatürü ile çıktı bu hafta okurunun huzuruna.

Tm da bu noktada merakım şudur: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun danuışmanları, asistanları, yardımcıları arasında; yukarıdaki karikatürü 'efendim, bu karikatür,kamuoyunun gözünde sizi; Fıs Fıs İsmail, ya da onun öpmeye kalktıklarıyla özdeşleştiren imalar içermektedir. Bu yüzden de kişisel haklarınıza saldırı ve şahsınıza hakaret var, kanuni haklarımızı kullanalım' şeklinde yorumlayan birisi çıkacak mı acaba?

Doğrusu Kılıçdaroğlu bu gibi konularda oldukça hazımlı ve anlayışlı bir davranış profili verdi şimdiye değin.
Benzer durumlarda çok daha hassas ve reaksiyoner olan Erdoğan'ın da yurt dışında olması, karikatüre karşı ortaya konulabilecek olası tepki için bir müddet daha bekleyeceğimize işaret etmekte bana kalırsa.
Umudum, tabii ki, ne bu karikatürün ve ne de bir başkasının, adli süreçlere nesne olmamasıdır.
Son söz olarak 'inşallah olmaz!' diyor vebu lâkırdıya noktayı koyuyorum efendim.

* Çocuklar Duymasın dizisiyle ilgili bilgiler ve Süleyman Yağcı'ya ait görsel, söz konusu dizinin resmi sitesi olan http://www.mint.com.tr/cocuklarduymasin/ 'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder