lord of the rings'in ne farki var?

1 - evliyaullahdan bir zat bir meclisde konusmasini bir an keserek uzaklara dalar.
şakirtlerden birisi, en uyanik olani, 1-2 saniye icinde konusmasina kaldigi yerden devam etmeye baslayan zat-i muhteremin kaftaninin eteklerinde ve cariklarinda bir cesit toz gorup irkilir.
bu, dunyada sadece Mekke-i Mukerreme'de gorulen cok nadir bir topraktan mutevellit bir tozdur.
uyanik sakirtin vaziyeti kavramasi cok zor olmaz: zat-i muhterem tayy-i mekan eylemis, isik hiziyla mukaddes topraklara gitmis, muhtemelen rical-ul gayb ile mesrevetine muteakip siradan tilmizlerine avdet etmistir.
2 - hagia sophia'nin gorkemli duvarlari tamamlanmis, lakin o muhtesem binayi kapatacak olan o emsalsiz cesametteki kubbe bir turlu tamamlanamamistir. yapildikca yikilir, yapildikca yikilir.
sehrin yoneticileri, mimarlar, ustalar, rahipler, din ululari el elde, el basta dusunurlerken, meclisteki kalbi en temiz olan sahsa gorunen Aya Yorgi (Saint George) careyi soyler: Mekke'ye gidilecek, topragindan ve zem zem suyundan alinacak, bir miktar da Islam Peygamberinin tukurugunden temin edilecek, sonra bunlar karilip kilisenin kubbesi ikmal edilecektir.
aynen yapilir ve muvaffak olunur.
3 - Fatih Constantinople'un fethine muteakip maiyetiyle birlikte sukur namazi icin Hagia Sophia'ya gider. tam namaza durulacakken Hizir Aleyhisselem yetisir. kilise Kible'ye bakmamaktadir. Hizir kubbeyi tasiyan ana sutunlardan birine parmagini daldirir ve kiliseyi Kible'ye istakametlendirir. hagia Sophia o an cami olmustur. Fatih ve efradi namazlarini kilar, sukurlerini ederler.
derler ki, kiyamet alametlerinden birisi de Deccal'in Ayasofya'yi yeniden Kible'den cevirmesidir.
yolunuz mezkur ibadethaneye duserse kontrol edin bakalim, cami hala kible istikametinde mi, yoksa Deccal onu coktan dondurmus mudur?
4 - simdi bunlari sacma sapan zirvalamalar, tevatur, manasiz sofuluklar, abuk sabuk folklor kirintilari olarak degerlendiren muhterem kardesim; umarim sen yuzuklerin efendisi'ni, 4400'u, lost'u, 6 feet bilmemneyi, heroe'u zevkle izleyenlerden degilsindir. bu takdirde demezler mi sana 'bu ne koksuzluk, bu ne tutarsizlik, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu, bu ne ecnebi hayranligi ve mukallitligi boyle!?!'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder