nuh'un gemisi asrın arkeolojik buluşu olabilir!

hong kong'da açıklama yapan ve hristiyanlığı yaymak amaçlı bir kuruma bağlı olarak çalışan araştırmacılar nuh'un gemisini bulduklarını ileri sürdüler.

nuh'un gemisi araştırmaları kutsal kitap arkeolojisinin ve paleografyasının en önemli kısımlarından birisidir.
dünyanın ibrahimî dinler için merkezi öneme haiz belli başlı merkezlerinde her sene bu alanda çok büyük bütçelerle çok ciddi çalışmalar yapılır. mezkûr çalışma da böyle bir gayretin parçası olabilir. ya da adamlar dolandırıcı çıkacaklar, bilemiyorum, bunu bizim yetkililerimizin açıklamaları ortaya çıkaracak.
öte yandan şu durum çok net: adamlar besbelli izinsiz kazı yapmışler ve elde ettikleri bulguları da türkiye dışına çıkarmaya muvaffak olmuşlar.
bu durumu doğrulayacak ya da yanlışlayacak bir açıklama bekliyoruz.
oysa, iktidar ve muhalefet anayasa müzakerelerine öylesine kilitlendiler ve toplumun bütün kesimlerini de bu işe öylesine fokusladılar ki, türkite toplumsal formasyonun gözü başka birşey göremez hale geldi.
şimdi, dedim ya, beklemedeyiz.

ilgililer, sorumlular, 'devletlûlar', akademisyenler, kanaat önderleri, bürokratlar doyurucu açıklama yapacaklar ve biz de, yani bütün insanlık camiası inşallah mutmain olacağız.
beklemedeyiz.
ben özellikle, her fırsatta kültür varlıklarımıza ne denli duyarlı olduğuna kuvvetli vurgu yapmaya bayılan ertuğrul günay'ın ne diyeceğini merak ediyorum doğrusu.
hayır, bir de bu hükümet muhafazakâr demokrat titrli.
dünyanın her yanında muhafazakârla böylesi bir kutsal kitap arkeolojisi bulgusu karşısında alarme olur ve bunu toplumla, dünyayla en ayrıntılı biçimde paylaşmaya çalışırlar.
oysa burada her nedense böyle olmuyor.
'muhafazakâr demokrat' iktidarıımız ve onun 'sosyalist müslüman' kültür bakanı halen beklemedeler.
bekliyoruz.

belki de asrın arkeolojik keşfi yapıldı, belki tarih yeniden yazılacak, belki kutsal kitap arkeolojisi ve paleografyası alanlarında ezber bozan, çığır açan bir adım atıldı, bütün bunlar mümkün olabilir.
lâkin bizimkilerden halâ ses seda çıkmadı, bu yüzden de emin değiliz, emin olamıyoruz, bilemiyoruz, öğremeiyoruz, 'acaba manüple mi ediliyoruz?' diye endişeleniyor ve geriliyoruz.
lâkin bilemiyoruz ve...
...bekliyoruz.
inşallah referandum sonuçlanmadan bu bekleyiş nihayete erer.
şimdi....
...bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder