Bu satırların yazarının kısa hal tercemesi

Okuduğunuz metnin yazarının, özel olarak memleket ve genel olarak da
dünyadaki gelişmeler karşısında düştüğü çaresizlik ve dehşetin resmidir*. 
1958 İstanbul doğumlu.
Etiler lisesini ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği bölümünü bitirdi. Ancak, hayatı boyunca bir gün bile mühendislik yapmadı.
1983 - 1984'de muhalif gençlik kültür dergisi Yeni Olgu'nun yayın kurulunda
yer aldı. 1985 - 1986'da YAZKO Edebiyat, YAZKO Somut ve Gökyüzü dergilerine katkı verdi. 1981'de, 12 Eylül rejiminin o en karanlık günlerinde, Beyazıt Çınaraltı'ndaki ilk seyyar sahhaflardandı. 1984'de Alman Yeşillerinin ve Alternatiflerinin de arasında olduğu bir grup arkadaşıyla alternatif bir gençlik - kültür - yaşam merkezini kurup işletti.
1980 - 2008 arasında 29 yıl esas olarak ilaç dağıtım kanallarında çalıştı.
Temmuz 2001 - Temmuz 2002 döneminde Los Angeles'da yaşadı.
Canından çok sevdiği 3 evlâdı (ilk evliliğinden 2 kızı, 2. evliliğinden 1 oğlu) ve okumaya doyamayıp, birarada olmaktan bahtiyarlık duyduğu epeyce de kitabı var.
Emekli olduğu Ekim 2008'den bu yana okuyor, yazıyor ve dostlarıyla muhabbet ediyor; nadir kitapların, haritaların ve gravürlerin peşinde koşuyor. Neredeyse 40 yıl önce terk ettiği eski bir sevgilisiyle, kara kalem desen çalışmalarıyla yeniden arasını düzeltti son zamanlarda.
Cumartesileri 16.00 - 19.00 arasında Beyoğlu, Galatasaray, Hazzopulo Pasajı, Danışman Geçidi, no 1 - B'deki Pazar Mezatı şirketinde kitabıyat konulu performanslar ve kitap müzayedeleri düzenliyor.
İnternetteki tartışma ve sohbet forumlarında/platformlarında, sosyal medyada ve yazılarını paylaştığı blog ve sitelerde 'hadim-ül kütüp' ve 'ferd-i hakir-i fakir-i pür taksir-i taliban' gibi tamlamalarla entellektüel, ahlâki, sosyal ve siyasi duruşunu tanımlamaya çalışan Şencan, 15 yaşından beri zulmün, sömürünün, adaletsizliğin olmadığı alternatif  bir dünyanın, bir başka hayat tarzının mümkün olduğuna dair neredeyse iman düzeyinde biçiminde tanımlanabilecek kuvettli bir inanca sahiptir.

*Frank Miller'ın 'Cin City' isimli çizgiromanındaki bir desenin, yazar tarafından yapılmış versiyonudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder