8 Şubat Çengelköy müzayedesi ve muhabbeti


Çengelköy Abdullah Ağa Yalısı'nda (Çengelköy Sütiş) gerçekleştireceğimiz kitap, obje, plâk, efemera müzayedesi ve kültür muhabbetinin 8 Şubat 2015, Pazar buluşmasında birlikte olmayı umuyoruz değerli dostlar. Geçen hafta, malûmunuz, İstanbul Boğazı'nın karşı tarafına, Avrupa Yakası'na geçmiş ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi'nde yapmıştık müzayede ve muhabbetimizi (i). Türkiye'de bir üniversite bünyesinde ve himayesinde gerçekleştirilen ilk müzayede olması bakımından öncü bir faaliyet olarak temayüz eden mezkûr etkinliğe olan katkılarından dolayı, bahis konusu üniversitemizin rektör yardımcısı değerli dostum Prof. Dr. Bülent Arı'ya bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Bundan böyle, her ayın ilk Pazar günü, müzayede ve muhabbetimizi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi'nde gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla, 1 Mart 2015, Pazar günü yapacağımız etkinliğimiz, yine Boğaz'ın Avrupa Yakası'nda, bahse konu üniversitemizin kampüsünde yapılacaktır.

Toplamda yedincisini yapacağımız müzayede ve muhabbetimizin altıncısı olacak olan Çengelköy Abdullah Yalısı'ndaki 8 Şubat Pazar etkinliğimizde de, yine birbirinden değerli, enteresan ve nadir yüzlerce kitap, dergi, obje, efemera ve plâk meraklılarıyla buluşacak (ii).

Her zaman olduğu üzere 14.30 - 17.30 arasındaki gerçekleşecek olan müzayede ve muhabbetimiz
'okumadanaraştırmadanpaylaşmadanarşiv yapamadanbiriktirmeden ve sohbetsiz yapamam' diyen herkes davetlidir.

(i): Sabahattin Zaim Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi'nde bundan böyle her ayın ilk Pazar günü yapılacak olan müzayede ve muhabbet için bknz. 
http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2015/01/1-subat-pazar-sabahattin-zaim.html

(ii): Bahse konu etkinliğin içeriği, arka plânı ve felsefesi hakkında bilgi için bknz.
http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2014/12/cengelkoy-abdullah-aga-yalsnda-28-aralk.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder