Tan Oral: 34.üncü Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Çizeri




Bu sene 7 - 15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul, Beylikdüzü'deki TÜYAP Kongre ve Fuar Mekezi'nde 34.üncü yapılacak olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarının ana teması 'mizah: hayata gülümseyerek bakmak (humor: looking at life with mile)'. Fuarın onur konuğu da (onur çizeri) bu tema çerçevesinde seçilmiş: Karikatürist Tan Oral.






































9 gün sürecek bahse konu bu fuar etkinliği boyunca, mizah ve karikatür meraklıları, başta Tan Oral ve Aziz Nesin olmak üzere, söz konusu alanın ustalarının değerlendirildiği ve onurlandırıldığı çok sayıda panel ve söyleşiye katılma imkânı bulacaklar (fuarın etkinlik programı için bknz. http://istanbulkitapfuari.com/index.php?main=program)




Tan Oral (d. 1937) Türkiye Toplumsal Formasyonu'nun karikatür ve illüstrasyon
alanlarındaki önde gelen simalarındandır. Oral, eğitimini aldığı mimarlığı sadece birkaç yıl yapmış; buna karşın son 60 yılın ezici çoğunluğunda hayatını, ara vermeksizin devam ettirdiği çizerliği üzerinden kazanmıştır. Çok sayıda ödülün sahibi olan sanatçı demokrasiden ve emekten yana duruşunun ve insana gösterdiği özen ve saygının yanı sıra; hayvanlara (özellikle de kedilere), çevreye ve giderek de mevcudatın bütün unsurlarına beslediği hürmet ve muhabbetle temayüz eden vicdanlı, ahlâklı bir kanaat önderidir. 
Şu sıralarda karikatür ve illüstrasyonları T24 Sitesinde (http://t24.com.tr/yazarlar/tan-oral) yayınlanan bu büyük ustanın son beş aya dair olan eserleri arasından yaptığım grafik olgunluk, estetik süperiority, entelektüel çeşitlilik ve geniş, derin ve çok boyutlu bir kültürel arka alan içeren bir seçkinin renkli ve zengin dünyasında dolaşmaya ne dersiniz?

Cevabınız 'evet!' ise, buyurun o halde:




































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder