Fatih Artvinli'nin 'Yüzyıl Önce ve Bugün Türkiye'de Psikiyatri ve Mazhar Osman' sohbeti 25 Nisan'da Gezegen Sahaf'ta


1 - 25 Nisan günü Gezegen Sahaf Sohbetinin konuğu Fatih Artvinli

Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 25 Nisan 2015, Cumartesi günü yapılacak olan yirmincisinikonuşmacısı akademisyen, yayıncı, sivil toplum yöneticisi Fatih Artvinli. Fatih Hoca, doktora teziyle örtüşen bir bağlamda 'Yüzyıl Önce ve Bugün Türkiye'de Psikiyatri ve Mazhar Osman' başlıklı bir sohbetle çıkacak hazirunun karşısına.

2 - Fatih Artvinli kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Artvin'de tamamlayan Fatih Artvinli (1977, Artvin), Yusufeli Sağlık Meslek Lisesi Toplum Sağlığı Bölümü, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (lisans), Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü (yüksek lisans) tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü’nde doktorasını tamamlayan  Artvinli, üniversite öğrenciliği sırasında Yenibinyıl gazetesi ve Nokta dergisi’nde çalıştı. 

2001 yılında sağlık memuru olarak Gebze-Tavşanlı Sağlık Ocağı’na tayin olan, bu tarihten itibaren çoğunlukla gece nöbetleri olmak üzere, 11 yıl boyunca Beykoz Devlet Hastanesi, Zeynepkâmil Hastanesi ve Bakırköy’de sağlık memuru olarak mesai yapan Fatih Artvinli, Psikiyatri tarihiyle ilgili doktora tezinin yazdığı 3 yıl boyunca, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Bahse konu kurumun tarihini aydınlatmaya yönelik projelerde yer alan Yrd. Dç. Dr. Fatih Artvinli, 2012 yılından itibaren Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. Mezkûr akademik mesaisinin yanı sıra Fatih Hoca, sağlık alanındaki çalışmalarıyla temayüz eden bir sivil toplum örgütü olan İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı’nın (İNSEV) Genel Sekreteri ile, İNSEV Yayınlarının Yayın Yönetmenliğini de deruhte etmektedir.



Fatih Artvinli’nin psikiyatri tarihi, sağlık politikaları, ruh sağlığı ve etik ile ilgili makalelerinin yanı sıra, yayımlanmış iki kitabı bulunmaktadır: Seraba Harcanmış Bir Ömür: Osman Bölükbaşı (Kitap Yayınevi, 2007) Delilik, Siyaset ve Toplum: Toptaşı Bimarhanesi (Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, 2013) (i), (ii), (iii).


3 - 25 Nisan 2015 etkinliğinin zaman plânlaması:

Etkinliğimizin zaman akışı şu şekilde cereyan edecektir:

13.00 - 14.00: Yrd. Dç. Dr. Fatih Artvinli'nin 'Yüzyıl Önce ve Bugün Türkiye'de Psikiyatri ve Mazhar Osman' konulu sohbeti;
14.00 - 14.10: Ara;
14.10 - 18.30: Çoğunlukla bir liradan başlayan açılış bedelleriyle müzayedesi 
gerçekleştirilecek olan eserlerin açık arttırmaya sunularak balotajlarının gerçekleştirilmesi. 

'Okumadan, araştırmadan, paylaşmadan, özellikle de sohbet etmeden yaşayamam!' 

diyenlerdenseniz; 25 Nisan 2015, Cumartesi günü yapılacak olan bahse konu Fatih Artvinli sohbetiyleonun hemen ardından gerçekleştirilecek olan kitap müzayedesinin, sizin için 
anlamlı bir tercih ve adeta biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemek doğru olacaktır (iv).

Etkinliğin adresi:
Gezegen Sahaf; Meşrutiyet Caddesi, Aslı Han Sahaflar Çarşısı, Galatasaray, Beyoğlu, İstanbul. 
İletişim için: Kerime  Yardımcı: 0 212 293 94 87, Sedat Yardımcı: 0 544 786 12 92

dipnotlar:
(ii): Fatih Artvinli'nin kitapları için bknz. http://www.idefix.com/kitap/fatih-artvinli/urun_liste.asp?kid=122135
(iii): Fatih Artvinli'nin konuya dair olan bir başka konferansının kaydı için bknz. 
https://www.youtube.com/watch?v=qufW9h3B620
(iv): Bu metnin yazarının, Fatih Hoca'nın yapacağı sohbette ele alacağı hususlardan olan Mazhar Osman Usman hakkındaki bir denemesi için bknz. 
http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2014/12/mazhar-osmandan-gunumuze-akl-hastalklar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder