Galatasaray Ziraat Türkiye Kupasını 16. kez kazandı




Süper Toto Süper Ligi'ni 20. kez kazanıp 4. yıldızı takma başarısını gösteren ilk takım olarak adını tarihe yazdıran Galatasaray; finalde eşleştiği, 2014 - 2015 futbol sezonunun göze en hoş gelen oyununu oynayan ekibi Bursaspor'u, hem de deplasmanda, 3 - 2 yenmeyi bilerek, yeni bir zafere daha imza attı ve Ziraat Türkiye Kupasını da kazandı. 

Sezonu 15 yıl aradan sonra yeniden çifte kupayla kapatan Galatasaray'da hat trick yapan Burak Yılmaz'la, Muslera'nın yokluğunda taraftarının performansı hakkında endişeli bir bekleyiş içerisine girdiği kaleci Sinan Bolat sahanın yıldızlarıydı.

Bu durum, 'atanıyla tutanı iyi olan kazanır!' deyişini bir defa daha doğrularken, camianın Sinan Bolat'a olan güveninin pekişmesine; Burak Yılmaz'ın ise, son 5 sezondur futbolumuzu domine eden en önemli yerli golcü olduğunda genel bir konsensüsün oluşmasına yol açtı.

Ziraat Türkiye Kupasını 16. kez müzesine götürmeyi başararak sezonu çifte kupa ve zaferle kapatan Galatasaray'ı canı yürekten tebrik ediyor, bundan böyle de yurt içinde ve dışında nice benzeri başarılara imza atmasını umuyor ve bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder