Antalya Antik Müzayede'nin 15 Mayıs 2016 Tablo, Ferman, Hat, Obje ve Sanat Eserleri Müzayedesi



Sanatseverler, koleksiyonerler yarın Antalya'da yapılacak olan bir etkinliğe kilitlenmiş durumdalar.

Konunun meraklısı, Antalya Antik Müzayede'nin 15 Mayıs 2016 Pazar günü, Saat 14:00'de  Antalya, Lara'daki Club Hotel Sera'nın Royal Hall salonunda yapılacak olan tablo, ferman, hat, obje ve sanat eserleri müzayedesinden bahsettiğimi hemen anlamıştır diye düşünüyorum. 


Ahmet Muhtar Kızıltan
Antalya Antik Müzayede'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Muhtar Kızıltan tam bir kültür şövalyesi, sanat meseni ve medeniyet banisidir. Sadece Antalya'da değil, Akdeniz Havzası'nda sanata, kültüre ve bunların eğitimine dair bir etkinlik yapılıyorsa şayet, bilin ki Ahmet Muhtar Kızıltan bir şekilde o etkinliğin içindedir, destekçisidir, tarafıdır, partneridir.

Dostu olduğum için büyük mutluluk ve onur duyduğum Ahmet Muhtar Kızıltan, Antalya'nın en önemli kültür ve sanat odağı olan 'Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'nin de kurucusu ve yöneticisidir.

Hem çağdaş sanatçıların, hem de kültür ve medeniyet dairemizin klasikleşmiş eserlerini veren unutulmaz tarihi simaların yapıtlarının, bütün bir yıla yayılan bir etkinlikler silsilesi çerçevesinde, sergilendiği bahse konu kültür merkezinde, çeşitli sanat dalları ve disiplinlerinde eğitim çalışmaları ve seminerler de gerçekleştirilmekte. Ahmet Muhtar Kızıltan; kişisel hobilerini realize etmek ve ama daha ziyade de kentine, ülkesine, toplumuna ve insanlığa borçlarını lâyığıyla ödemek adına gerçekleştirdiği bütün bu faaliyetlerini değerlendirirken, güzel sanatlar lisesinin ve güzel sanatlar fakültesinin olduğu Türkiye'nin bu önemli, kalabalık ve zengin metropolünde, yaptıkları kültür ve sanat etkinliklerine daha fazla katılımın olmasını beklediklerinin altını çizmekte.

3. Selim ve 1. Abdülhamid'in fermanları açık artırmada Bu satırların yazarının münadiliğini ve moderatörlüğünü yapacağı söz konusu 15 Mayıs tablo, ferman, hat, obje ve sanat eserleri müzayedesi sırasında 429 lot halinde açık arttırmaya çıkacak olan 500'den fazla seçkin, sıra dışı, enteresan ve değerli eser hakkındaki gerekli bilgileri içeren sıralı ve tam liste için bknz.

http://lebriz.com/pages/auction_Cat.aspx?aucID=972&lang=TR

Şimdi de gelin birlikte, müzayedeye çıkacak bu eserlerden küçük bir kısmının oluşturdukları bir görsel galeride zevkli, adeta şölen tadında bir seyahat yapıverelim:



lot 1











lot 31




lot 78


lot 101

lot 115

lot 185









lot 219


lot 228 






lot 240








lot 249



lot 269







lot 272



lot 293







lot 311





lot 331 
 :

lot 333





lot 358




lot 371






lot 385




lot 389






lot 402

Okuduğunuz bu blog ilginizi çektiyse, şunların da sizi enterese edeceğini düşünüyorum:

***Antalya Antik Müzayede'nin 30 Kasım 2014'de gerçekleştirdiği ilk müzayedesi için bknz.

***Antalya Antik Müzayede'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Muhtar Kızıltan'ın sanat ve kültür faaliyetleri hakkında bilgi için bknz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder