29 Haziran Eyüp Kitabiyat Merkezi kitap müzayedesi



Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde faaliyete geçen Eyüp Kitabiyat Merkezi'ndeki Sahaflar Çarşısı'nda Ramazan ayı boyunca kitap müzayedeleri yapılıyor. Bugün, 29 Haziran 2016, Çarşamba günü de, kitapseverler için Eyüp semti kitap müzayedesi anlamına gelmekte. Bu arada etkinliğin yapıldığı lokasyonun adresini hatırlayalım: Feshane Caddesi, Feshane karşısı, Eyüp.

Eyüp Kitabiyat Merkezi'nin kurulan mezkûr sahaflar çarşısında sadece İstanbul'un değil, kitapseverler bakımından Türkiye'nin de önemli sahaflarından olan Kırkambar Sahaf, Nar Sahaf, Şami Sahaf, Kalender Sahaf, Gezegen Sahaf, Labirent Sahaf, Dylemi Sahaf, Dersaadet Sahaf stant açtılar. 
Eyüp Kitabiyat Merkezi'ndeki 15 Haziran performansımdan bir enstantane.

18.00 - 20.00 saatleri arasında realize edilecek olan mezkûr kitap müzayedesinin münadiliğini ve moderatörlüğünü Ziyaver Şencan deruhte edecek. 

Bahse konu müzayedelerin öncekilerinde, aralarında Müteferrika Matbaası'nda basılan 17. eser olan Hasan Şu'ur'i'nin 'Ferheng-î Şuûri'si, ya da 'Kitab-ı Lisan'ül Acem el-Müsenna bi Ferheng-i Şuûri (Neval ül-Fudalâ ve Lisan'ül-Acem, 2 cilt, takım) de dahil olmak üzere, insanlık aleminin ilim, irfan, kültür, sanat, hikmet, fikir bahçelerinden derlenmiş olan çok nadir, çok değerli, çok önemli ve çok da enteresan eserler meraklısının huzuruna çıkarıldı. Bu eserler, çoğunlukla piyasa fiyatlarının, rayiç ederlerinin altındaki bedellerle yeni sahiplerine kavuştular.

Teolojik manada en ehemmiyetli addedilen takvim diliminde, üstelik Mimar Sinan tarafından inşâ edilen 450 yıllık abidevi bir külliyenin tarihsel dokusunda ve üstüne üstlük, sadece Türkiye'nin değil, bütün İslam Alemi'nin manevi ve mistik merkezlerinden olan Eyüp'de yapılan mezkûr etkinliklerin kitapseverler için farklı bir ambiyans ve atmosfer oluşturduğunu söylemek hakikatle mutabık bir beyanda bulunmak olur diye düşünüyorum.

Eyüp semti, diğer birçok vasıflarının yanı sıra, Kitabiyat Merkezi'nin ilk etkinlikleri olan bahse konu sahaflar çarşısı, müzayedeleri ve de 29 Ekim'de bütün unsur ve branşlarıyla faaliyete geçmesi beklenen kitabiyat faaliyetleri sayesinde, kitap dostları için de bir cazibe merkezi olmaya namzet gözükmekte.

Şimdi gelin, kameraların Eyüp Kitabiyat Merkezi'nde tespit ettiği kitapsever portreleri arasında görsel bir gezinti yapalım: 



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder