galatasaraylıları sevindirecek, özellikle de ali şen'i üzecek bir haber

ali şen bu habere kahrolacak!

ali şen bu habere kahrolacak.
lakin elimizden gelen birşey de yoktur.
zira araştırma alanının en muteber kurumlarınca yapılmıştır, bize de bunun sonuçlarına katlanmak kalmıştır.
şimdi gelin ali şen ve gönüldaşlarını kedere gark edecek olan o 'menhus' hakikatı paylaşıverelim:
'Takım taraftarlarının dağılımı' araştırmasına göre, Türkiye'de en çok taraftar Galatasaray'da.
Aylık pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, Mayıs 2009 sayısında TGI işbirliğiyle futbol taraftarlarının tüketici olarak profilini çıkardı.
En genç taraftar kitlesi, taraftar gruplarının eğitim durumları ve takım taraftarlarının dağılımına yönelik yapılan araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'de en çok taraftar Galatasaray'da.
Bir takım tuttuğunu söyleyen 15 yaş üstü kitlenin tuttuğu takımlara göre dağılımı şu şekilde:
Dosya:/dosya/icerik/090505-065617-sesa.jpg
Araştırmaya göre, Aralık 2008 itibariyle en fazla taraftar Galatasaray'da. Bir takım taraftarı olduğunu söyleyenlerin yüzde 39,70'si Galatasaraylı. Galatasaraylılar'ı yüzde 32,40'lık oranıyla Fenerbahçeliler takip ediyor. Beşiktaşlılar'ın oranı yüzde 18 olurken, Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 3,9'da kaldı. Beşinci sırada yüzde 1,45'lik oranla Bursaspor taraftarları bulunuyor. 'Diğer' takım taraftarları kitlenin yüzde 4,55'ini oluşturuyor.

Taraftarlar yaş gruplarına göre incelendiğinde, en genç taraftar kitlesi olarak yine Galatasaray taraftarları çoğunluğu oluşturuyor. Galatasaray'ı desteklediğini söyleyenlerin yüzde 22,20'si 15-20 yaş aralığında. Beşiktaş taraftarları arasında en kalabalık yaş grubu 25-34, Fenerbahçelile'rin yüzde 22,70'i 35-44 yaş aralığında.
'Üç büyükler'in taraftarlarının eğitim durumlarına göre yapılan araştırmada Fenerbahçeliler'in yüzde 39,30'u lise ya da daha üst eğitim düzeyinde. Beşiktaşlılar'da bu oran yüzde 37,50, Galatasaraylılar'da 37,06 olarak ortaya çıkıyor.
İHA, 5 mayıs 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder