yaşadıklarımız yaklaşmakta olan perfect storm'un izleri midir?

1 - 1945'den beri esas olarak washington - londra - brüksel - tel aviv hattından idare edilen küresel sistem zorda. abd'nin liderliği ciddi manada sorgulanıyor.
2 - çin, rusya, hindistan, brezilya, türkiye, iran küresel sistemden daha fazla pay ve söz hakkı istiyorlar.
3 - zenginlerle yoksullar arasındaki gelir ve imkânlar uçurumu tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar açıldı.
4 - 1991'de sscb'nin yıkılmasıyla büyük bir meşruiyet ve moral değerler kaybına uğrayan sol / sosyal demokrat / sosyalist / emekten yana siyasi hat halen küresel sıkıntılara kayda değer bir alternatif üretebilmiş değil.
5 - israil'in nükleer kapasitesi ve filistinde ve dünyada yapıp ettikleri her geçen gün daha fazla sorgulanır oldu.
6 - kapitalist üretim ilişkileri ve kapitalist sermaye birikimi, para sermayenin (finans kapital) tamamen kontrolden çıkarak yaptığı doymak bilmez spekülatif ataklarla büyük risk altına girdi. finans kapitalin yaptığı bu spekülasyonlar sistemin bekâsı için çok ciddi bir tehdit halini aldı (bknz. 2008 finansal krizi ile ilgili olarak ergin yıldızoğlu, rodrik, rogof, rubini vd.lerinin literatüre katkıları.
7 - 1969'da ayı fetheden (sahi, nasa gerçekten aya gitti mi?) insanlık, çoktan yapması gereken adımı bir türlü gerçekleştiremedi, ay bir türlü kolonize edilemedi.
8 - ay, ya da bir dünya dışı bir başka plâneti kolonize etmemiz keyfiyeti; dünyamıza büyük bir asteroidin çarpmasının, olası bir nükleer savaşın, küresel ısınmanın daha ileri bir faza geçmesinin, virütik bir pandeminin, kötü niyetli ve bize göre çok ileri teknolojiye sahip dünya dışı bir uygarlığın gezegenimize saldırısının insanoğlunun bekâsı için yaratabileceği trajik tesire karşı alınabilecek en etkili önlemdir (bknz. kozmolog ve teorik fizikçi s. hawkings'in çeşitli beyanatları).
9 - abd, ingiltere ve israil dünyayı yönetmek imtiyazlarını barışçıl bir şekilde kabullenebilecekler mi; yoksa, ellerinden kayan dünya egemenliklerini devam ettirebilmek adına dünyayı nükleer bir belâya mı sürüklemeyi tercih edecekler?
10 - washington - londra - tel aviv hattının, küresel liderliklerini devam ettirebilme adına çıkarabilecekleri muhtemel dünya savaşının fitili lübnan - iran - suriye - filistin havzasında çekilebilir. bu durumda türkiye, ne yazık ki, bu savaşın tam da göbeğinde olacaktır.
                                 
11 - olası bir savaşta abd - ingiltere - israil aksı türkiye'yi yanlarına alamasalar bile, ankara'nın karşılarında olmasına da kat'i surette karşı olacaklardır.
12 - baykal ve erdoğan abd - ingiltere - israil ekseninin muhtemel bir ortadoğuyu 'tesfiye etmek', ahmedinecat, beşar esat ve mütefiklerini tasfiye etmek operasyonuna karşı duracak siyasal figürlerdir.
13 - son sex kaseti operasyonu ile baykal tasfiye edildi.
14 - tasfiye sırası acaba erdoğan'da mı? şayet böyle ise, bu nasıl gerçekleştirilecek?
15 - yaşadıklarımız küresel bir 'perfect storm'un öncü dalgaları gibi geliyor bana.
16 - mezkûr perfect storm mevzuu hakkında uzunca boylu düşünmeyi, ayrıntılı olarak masaya yatırılmayı, mercek altına alınarak tartışılmayı, hatta teşrih edilerek hakkında daha çok yazılar yazılmayı hak edecek denli önemlidir.
17 - perfect storm'dan kastım kapitalizmin sonunu getirecek olan ve marksistlerle diğer sistem muhaliflerinin 1.5 asırdır yolunu gözledikleri, kendisine dair kehanetlerde bulundukları nihai krizdir (bknz. komünist manifesto, marx ve engels, troçky sürekli devrim vd.).
18 - perfect storm uygarlığın sonunu da getirebilir.
19 - perfect storm insanlığı dünyadan kazındığı bir tabloya da yol açabilir.
20 - ve hatta mezkûr perfect storm dünyadaki bütün canlı varlığının sona erdiği bir kozmik felâkete dahi neden olabilir.
21 - dikkatlerden kaçmamıştır, 2012 ve marduk olayına hiç girmedim. zira o konu, okumakta olduğunuz yazının maddi çerçevesine uymayan bir spekülatiflik dozu içermemektedir.
22 - sistem sürekli (çevre felâketi, küresel ısınma, küresel terör, kuş gribi, domuz gribi vb.) korkular icat ederek insanlığı gütmektedir. sistemin icat ettiği sahte tehditler - riskler bizim gerçek riskleri - tehditleri algılamamızı engellemektedir.
23 - matbu ve elektronik medyada işlenen tema ve konular, internetteki sosyal ağların bize dayattığı gündemler, mobil iletişim imkânları, reklâm sektörü, moda akımları, futbol ve diğer seyirlik spor endüstrileri, pop sanatçıları, film ve dizi yıldızları insanlığı gerçek problemlerden ve onların çözümlerine dair düşünce ve proje üretmekten alıkoymaktadır.
24 - burada kabaca ve sadece ana hatlarıyla işaret etmeye çalıştığım hususlar, son zamanlarda yaşadıklarımız sakın bahis konusu ettiğim perfect storm'un öncü dalgaları olmasın?!?
25 - insanlık bu sıkıntıyı aşabilecek mi acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder