Şirket dövmesi yaptıran şirket çalışanı diye bir realite var, bilmem farkında mısınız?*




çalışanların (familya-ı amelan, ya da, fırka-ı istimal-ı say) bedenlerin muhtelif lokasyonlarına şirket dövmesi yaptırması küresel bir trenddir.

bu kabil bir tasarruf, bazı hallerde, mezkûr telifin müellifinin, şirketteki yerini sağlamlaştırmak adına,yânî, reel politikçi (hesapçı) saiklerle giriştiği bir maddi - fiziki - dünyevi aksiyondur.


bu tezahür, diğer bazı hallerde de, emekçilerin çalışma ortamından olan memnuniyetinin bir fenomenası olarak içten ve samimi (harbi ve hasbi) duygularla alınan bir tavırdır. bunun, esas olarak manevi - spiritüel - uhrevi bir entite olduğundan ise zerrece şüphe etmem doğrusu.

birbirinin nakz'eden her iki durumda da ortaya çıkan netice, özünde, biraz da şu mesaja müstenittir: 'vücudum benimdir; ona, her ne haltı istersem yaparım'

şirket dövmesi yapan şirket çalışanının daima mes'ud, bahtiyar, sermest ve full-saadet olduğunu sanan ekşi sözlük'çü var ise şayet, o eşhas bilmelidirler ki; gaflet, delâlet ve dahi hıyanetin zirvesinde ikamet etmektedirler.

şirket dövmesi yaptıran çalışanın, şirketindeki durumunu sağlamlaştırması, kariyer basamaklarında ilerlemesi gibi pozitif devam yollarının cari olmadığı, hatta, aksine, bu durumun, mezkûr aksiyonu alan elemanın çok zor durumlarda kalmasına ve hatta istikbalinin kararmasına ve dahi hayatının kaymasına neden olduğu sayılamayacak kadar çok vakıa mevcuttur sosyal tarihte, sokaktaki adamın yazılmamış ve fekat yazılmayı bekleyen historiasında.

ben, camiamızla, muhterem ekşi sözlükçülerle, bu metin vesilesiyle, işte böylesi bir ibret vesikasını paylaşacağım benim canım kârîlerim.

işte, 'şirket dövmesi yaptıran çalışanını darp ederek ve dahi meydan zopalamasına muhatap kılarak kovan gadder şirket menacerinin dehşetengiz hikâyesi:

http://ziyaversencan.blogspot.com/2013/05/sirket-dovmeli-calsann-darp-edip.html

* ilkin ekşi sözlük'ye yayınlandığından, içerisinde, bu mecraya dair referanslar barındırmaktadır.

1 yorum: