Tomasz Alen Kopera: sürrealist bir artist



Sürrealist ve fantastik grafik sanatlar ustası Tomasz Alen Kopera 1976'da Kożuchów'da (Polonya) doğdu. Wrocław Teknoloji Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği okuyan sanatçı, erken çocukluk döneminde ortaya çıkan resim yeteneğini sürekli olarak geliştirdi. Tuvale yağlı boya çalışan Kopera, esas olarak insan doğasının ve evrenin gizemlerinin sırlarından ilham aldı ve beslendi.




Eserlerine, insan ruhuna ve bizi kuşatan evrene dair olan semboller sızan sanatçı, karanlık ve esrarengiz bir kozmosun resmini yapmaktadır sürekli. Yeteneğini ve pentürünü geliştirdiği yıllar boyunca Kopera'nın retrospektifinin en önemli vasıfları, ayrıntılardaki şiirsel titizliği ve renk ustalığına yoğunlaşması olmuştur. Bir söyleşisinde, resimlerini yaparken hedeflerinin; insanın bilinçaltına erişmek ve pentürünü izleyeni olabildiğince uzun bir süre kompozisyonlarına kilitlemeye gayret etmek olduğunu söyleyen sanatçı, 2005'te Kuzey İrlanda'ya yerleşti. 2010'dan beri Lukas Kandl  tarafından şekillendirilen Libellule Group üyesi olan Kopera'nın eserleri, yukarıda zikredilen kaynakların yanı sıra, artık bu topluluğun ilkelerinden de beslenmektedir.

Tomasz Alen Kopera'nın (sanatının adeta hülasası, extresi, özü, özeti, kalbi sayılabilecek olan) iki eserinden hareketle yapılan animasyonları (gif) paylaşmıştım yukarıda. Şimdi de onun son 10 yılda yaptığı kompozisyonlardan oluşan bir resim galerisinde dolaşlım diyorum, ne dersiniz?

Cevabı 'evet!' olanlar takip etsinler beni:


























































































Kısa kaynakça:
***Sanatçının resmi sitesi için bknz. http://alenkopera.com/Gallery/2014.html
***Sanatçının Facebook sayfası için bknz.
https://www.facebook.com/Tomasz-Alen-Kopera-153589598121489/
***Libellul Group için bknz. http://www.libelluleart.com/#!artists/cfvg
***Lukas Kandl için bknz. http://www.kandl.net/English/Biography/Biogr.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder