Ziyaver Şencan için bir curriculum vitae / öz geçmiş teşebbüsü

 

Ziyaver Şencan (1958, İstanbul), blogger, nadir kitap uzmanı, müzayede münadii ve moderatörü, kültür sohbetleri eyleyicisi. 2023 Temmuz ayından bu yana da TRT Antalya Radyosu için içerik hazırlamakta ve sunmakta.

Levent Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği


mezunu. 2001 - 2002'de ABD, Los Angeles'da Poly Languages İnstitute'de American dili - edebiyatı - tarihi üzerine eğitim aldı. 

İmzalı ve imzasız deneme, inceleme, eleştiri, söyleşi ve şiirleri 1984 - 1986 döneminde Yeni Olgu, Gökyüzü, Yazko Somut ve Yazko Edebiyat gibi mecralarda yayımlandı. 




1980 - 2008 arasında ilaç endüstrisinde çalıştı. İlaç sektöründeki son adresi ve pozisyonu, o sırada ilaç dağıtım kanallarının ve medikal lojistiğin lider kuruluşu olan Hedef Alliance Holding'de İcra Kurulu Üyeliği ve YK Başkan Danışmanlığı idi. 

2009 ilkbaharından bu yana geçen son 15 yılda, başta


İstanbul, Antalya, Konya, Balıkesir olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kitabiyat sohbeti ve kültür performansı formatında 1200'den fazla kitap müzayedesi gerçekleştiren Ziyaver Şencan, bu etkinliklerde 1.000,000 (bir milyon)'dan fazla kitap, dergi, gazete, efemera, hat, ebru, gravür, minyatür, harita gibi selüloz temelli kültürel varlığın (sayıları yüzlerce olan) tedarikçilerden (sayıları binlerce olan) ihtiyaç sahiplerine intikalini sağladı. 

Bilim, felsefe (özellikle dil felsefesi ve bilim felsefesi), sanat (ağırlıkla resim, sinema ve müzik), edebiyat, popüler kültür (bilhassa çizgi roman, çizgi film), iletişim, psikoloji - psikiyatri - psikanaliz (özellikle varoluşçu olanları), eğitim, mantık, paradokslar, kozmoloji, kuantum fiziği, zamanda yolculuk, bilimkurgu, matematik, kitabiyat ve müzayedelerle ilgili yazılarını


12 yıldır blogunda (https://ziyaversencan.blogspot.com/
) paylaşan Ziyaver Şencan, halen her Cumartesi 15.00 - 18.00 saatleri arasında Antalya'nın önemli kültür merkezlerinden olan İltem Sahaf Salonu'nda kitap müzayedeleri ve kültür performansları gerçekleştirmektedir. 

Eylül 2023'de Antalya merkezli olarak kurulmasına karar verilen bir yayınevinin Genel Yayın


Yönetmenliğini ve Antalya'nın en önemli kültür - sanat merkezlerinden birisinin arşiv - kütüphane kayıtlarını oluşturma işini üstlenen Ziyaver Şencan, Antalya'da gerçekleştirilip internet üzerinden de yayımlanacak olan premium vasıflı - yüksek prestijli bir dizi periyodik müzayedenin de münadiliğini ve moderatörlüğünü deruhte etme işini üstlenmiştir. 'İnşallah en kısa zamanda yayımlanmaya hazır hale gelecek' dediği ve 'hayatımın başyapıtı olacak' diye tarif ve tavsif ettiği romanı üzerinde son rötuşlarını yapan Ziyaver Şencan, 'olmazsa olmazlarım!' dediği ü
ç çocuk, iki torun, birkaç gerçek dost ve 10,000'den fazla kitap, süreli yayın, orijinal resim ve desenden oluşan bir arşiv sahibidir ve bu yüzden de kendisini fevkalâde şanslı ve zengin hissetmektedir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder