'Pazar Mezatı & Ziyaver Şencan, iftiharla Takdim Eder!'; ya da, 'Cumartesi, Beyoğlu'ndaki nadir kitap müzayedesine ve kitabiyat performansına katılmaya ne dersiniz?'





Her cumartesi, 15.00 - 20.00 saatleri arasında Beyoğlu, GS, Hazzopulo Pasajı, Danışman Geçidi, No 1 - B'deki Pazar Mezatı şirketinin salonunda geleneksel kitap, efemera ve obje müzayedesi yapılmaktadır.

Etkinliğin, artık oturmuş ve klasikleşmiş olan, formatı - programı şöyledir:
1 - İlk adım; 15.00 - 16.00:  http://www.pazarmezati.net/  adresinde görselleri ve kısa bilgileri yer alan eserlerin müzayedesi yapılmaktadır.

2 - İkinci adım; 16.00 - 20.00: Bu aşamada, hakîr kardeşiniz Ziyaver Şencan, ya da, sanal alemdeki lâkabımla 'hadim-ül kütüp bendeniz' sahneye çıkıyorum ve minimum 4 saat süren bir müzayedenin ve aynı zamanda da kitabiyat temelli bir performansın eyleyicisi oluyorum. 

Bu arada, müzayedenin bazı iştirakçilerinin ve dostlarım, benimle sık sık; hem minimum 4 saat nefes almamacasına kitap müzayede etmek ve hem de onlara dair performans addedilebilecek bir kitabiyat sohbeti yapmak biçimindeki bahse konu etkinliğimin, sadece Türkiye'de değil ve fakat dünya da yegâne olduğuna dair yorumlarını paylaşmaktalar. Bu konuda doğrusu ben yorum yapmayı şık bulmuyorum. En iyisi, hiç kuşkusuz, sizin, müzayedeme ve kitabiyat performansıma katılıp, akabinde de kendi yargınızı ve hükmünüzü inşa etmenizdir.

3 - Üçüncü adım; 20.00'den sonrası: Cumartesi akşamı, müzayedeye - kitabiyat performansıma katılmış dostlar, kitapperestler, yeni sahip oldukları nadir eserler koltuklarının altında, ya da çantalarında olarak, Beyoğlunda akşam yemeklerini yer, aileleri ve / veya dostlarıyla uygun mekânlarda sohbetlerini yapar (bazıları bu arada 'kurtlarını dökme'yi de ihmal etmezle pek tabii ki) ve nihayet gecenin ilerleyen saatlerinde, eve dönüldüğünde, o gün müzayededen alınan kitapların internette araştırması yapılarak şu kanaate varılır: 'bu kalitede, bu nadiratta, bu ilginçlikte, bu değerde ve bu kondisyonda olan kitapları ben neredeyse bedavaya almışım YâHû!!! En iyisi mi, ben, bu etkinliği bir daha kaçırmamaya çalışayım'.

Şimdi değerli dostlar ve muhterem kitapperestler; 'Pazar Mezatı & Ziyaver Şencan iftiharla takdim eder!' başlığı altında 7 Nisan 2012, Cumartesi günü, mutâd olduğu üzere, yukarıda programa göre yapacağımız geleneksel kitap müzayedemizde, huzurunuza çıkaracağım eserlerden küçük bir bukleti, ön incelemenize sunuyorum efendim. 

Bu arada, beni mazur görün lütfen, yeri gelmişken, bir hususu da paylaşmadan edemeyeceğim. Geçen hafta, Reşat Ekrem Koçu’nun efsanevi İstanbul Ansiklopedisini, 11 cilt olarak, yani tam takım halinde ve muhteşem kondisyonda olmak kaydıyla, müzayede ettikten sonra, bazı dostların ‘7 Nisan Müzayedelerinde ne çıkarırlarsa çıkarsınlar, geçen haftanın gölgesinde kalacaklar; Reşat Ekrem Koçu ile çıtayı öylesine yükselttiler ki, yere çakılmaları mukadderdir!' mealinde yorumlarına şahit olmaktayız. 


Lâkin, şurası unutulmasın ki, bu memlekette çare nasıl tükenmezse, Türkiye’nin bu tek haftalık kitap mezatı ve kitabiyat temelli performansında da sürprizler bitmek bilmez değerli dostlarım J

Evet, nitekim, nitekim nitekim….(Kenan Evren yargılanıyor ya, sanırım onunla ilgili anılarımdan dolayı pelesenk oldu dilime bu deyiş) bu hafta da, yine gün ışığı görmemiş, nadirat ötesi ve şok edici eserlerle huzurunuza çıkacak olmanın erken bahtiyarlığını, daha müzayedemize başlamadan doyasıya yaşamaya başladım desem yeridir.

Bu Cumartesinin, okumakta olduğunuz metin üzerinden, sizlerle paylaşacağımız kimi bombalara dair ön ipuçları:

* Hitler ve eşi Eva Braun’un terekesinden çıkma ihtimali olan J  bir Alman dekorasyon ve mimari dergisi seti. Latife bir kenara; Hitler ve eşi Eva Braun’un, intihar ettikleri führerbunker’de (yer altı sığınağı) müttefik askerlerince bulunduğuna kayıtlarda rastladığımız Alman iç dekorasyon dergisi ‘Das Behagliche Heim İnnen Dekoration’un 58 sayıdan oluşanbahse konu lotu gerçekten görmelere seza değerli dostlarım. Daha önce Türkiye’de müzayede edilmemiş olan dergi, dünyada da çok nadir olup, meraklısının gözünden kaçmayacak bir eser olarak parlamaktadır.

* Çin, Japonya ve Kore dışındaki ülkelerde (ve belki bir de San Francisco'daki China Town'da haricinde) çıkması hakikaten çok zor olan ve bu üç ülkeye ait alfabe ve sözlükleri içeren devasa bir alfabe-sözlük;

* Türkçede yayınlanan bazı nadir sözlükler;

* Ernest Mamboury’nin efsanevi İstanbul rehberi;

* İsrail devletiyle ilgili çok nadir bir albüm;

* 108 yaşında ve yüzlerce gravür ve harita içeren nadir bir denizlik dergisi cildi ve daha ne sürprizler, ne sürprizler….

Evet, işte, yukarıda bazılarına hakkında ipuçları verdiğimiz o minicik aranjmana dair olan kısa künye (kitabiyat) bilgileri:

1 - The Encyclopedia Americana, Grolier İncorporated, ABD, 1984. 30 cilt, 30,000 sayfa. İngilizce. On binlerce renkli ve s-b harita, gravür, tablo, plân, fotoğraf içermekte. Maddeleri alanının dünya çapındaKİ uzmanlarınca (meselâ, bilimle ilgili maddeler Nobel ödülü sahibi bilim insanlarınca) yazılmıştır. Fransız Larousse ve İngiliz Encyclopedia Britannica ile birlikte dünyanın en köklü ve en önemli üç ansiklopedisinden birisi olan eser tam bir bilgi küpü ve görsel şölendir. Artık kâğıda basılmayan, sadece elektronik versiyonunu içeren cd'ler halinde satılan ansiklopedinin, gün geçtikçe tam takım halinde ve bu kondisyonda bulunması zorlaşmaktadır. kondisyonu mükemmeldir.

2 - The New Caxton Encyclopedia, The Caxton Puplishin Company, England, 1966. 18 cilt, 6,000 sayfa. İngiltere'nin Encyclopedia Britannica ile birlikte en önemli 2 ansiklopedisinden biridir. 10,000'in üzerinde renkli ve s-b gravür, resim, fotoğraf, harita ve plânla desteklenen eser tam bir görsel şölendir. Nadir, önemli ve kondisyonu mükemmel.

3 - Das Behagliche Heim İnnen Dekoration, Verlagsanstalt Alexander Koch GMHB Darmstadt - Stuttgart, Almanca, iç dekorasyon dergisi. 24 X 33 cm ebadında. Metin dışı renkli ve s-b sayfalarla birlikte fasiküller ortalama 40 sayfa civarındadır. Aatışa sunulan sayılar: 1,4,6,7,8,9,10,11,12 (1937); 1,2,3,6,7,8,9,10,11 (1938); 1,,3,4,6,7,8,9,10,11,12 (1939); 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11 (1940); 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (1941); 1,2,3,4,5,7,8,9 (1942) = toplam 58 sayı ve 2,500 sayfalık görsel bir şölendir. Köklü ve önemli Alman dekorasyon, mimari, estetik ve koleksiyon dergisinin Hitler dönemine, 3. Reich’a ait olan 1937 – 1942 koleksiyonunun önemli bir bölümü müzayede edilecektir. Nazi estetiği ve modasının örnekleriyle dolu olan dergi, Hitler ve eşi Eva Braun’un intihar ettikleri führerbunker’de (sığınak) bulunan yayın nadir dergilerdendi. Anlaşılan, Nazi yönetiminin tepe yöneticileri, saklandıkları yer altı sığınağında bile, intihar edecekleri o son ana değin kendilerini bu dergiyi incelemekten alıkoyamamışlardır. Dergi, Nazi dönemine ait olan diğer yayınlar gibi, çok nadirdir ve özellikle de Almanya’da neredeyse hiç çıkmaz. Zira, ABD, SSCB, Fransız ve İngiliz birlikleri, işgal ettikleri Alman topraklarındaki Nazi dönemine ait propagandif unsurlar içeren bütün kitap, dergi, afiş, plâk gibi kültür nesnelerini imha etmişlerdir. Tabii bu arada, Nazi propagandası içermeyen çok sayıda kültürel obje de bu imha operasyonundan nasibini ne yazık ki almıştır. An itibarıyla internette satılan milyarlarca kitap ve dergi arasında bu mecmuaya ait sadece 7 satış kaydına rastlanılmaktadır. Birçok bakımdan önemli olan dergiler bol görselli olup, daha önce ülkemizde müzayede edilmemiştir. Çok nadir, çok önemli ve çok enteresan bir külliyat. Kondisyonu iyi. Bu kadar çok ve iyi kondisyonda bir toplamın bir daha ne zaman çıkacağını doğrusu Allah bilir…

4 – Büyük Fransızca – Türkçe sözlük / Grand Dictionnaire Français – Turc, derlemeyi yapan: Tahsin saraç. Adam yayınları, 5. Baskı, 1994. 1492 sayfa. Alanının referans eser kabul edilen iyi sözlüğüdür. Özenli şahıs cildinde, kondisyonu iyi. Sözlükçüler, lügatçiler, kâmusçular kaçırmasın. Hem, ne diyordu eskiler: ‘kâmus namustur!’

5 – Türkçe – İngilizce sözlük / A Turkish – English Dictionary. Derlemeyi yapan: Vahid Moran. MEB yayını, 1945. XVI + 1462 sayfa. Türkçe – İngilizce sözlüklerin en iyisi olup, döneminin orijinal bez cildindedir. Kondisyonu iyi. Sözlükçüler, lügatçiler, kâmusçular kaçırmasın.

6 – La Nouvelle Turquie. Cumhuriyetin 10. Yılı vesilesiyle 1933’de çıkarılan ve Ohmar Pherschy tarafından çekilmiş 70’den fazla tam sayfa birbirinde enteresan fotoğrafı içeren bir albümüdür. Bu fotoğraflar, 2 yıl sonra, 1935’de, 4 lisanlı olarak Berlin’de basılacak olan ‘Fotoğrafla Türkiye’ isimli meşhur albümde de kullanılmıştır. 5 sayfa Fransızca metin + 70 yaprak / planş (sayfa değil!) sepya kıvamında İstanbul, Ankara, İzmir, bursa, Anadolu tabloları ve Türk insanı fotoğrafı. Fotoğraflar arasında 70 yaprak özel şeffaf seperatör kâğıdı yer almakta. Döneminin orijinal karton kapağında ve sırtı ibrişim ipli cildindedir. Çıkması neredeyse imkânsız olan bu çok nadir ve çok önemli Cumhuriyetin 10. Yıl kutlaması belgesinin kondisyonu da mükemmel ötesidir. Meraklısı için gerçek bir yüzük taşı, altını kalın harflerle çizerek kaçırmayın diyorum.

7 – Kanuni Armağanı, TTK, 1970. Kanuni Sultan Süleyman’ın ölümünün 400. Sene-i devriyesinde, 1966’da İstanbul Üniversitesi ve TTK’nun müşterek düzenledikleri sempozyuma sunulan bildiriler kitabı. VIII + 306 sayfa metin + 96 sayfa kuşe kâğıda basılı gravürler, minyatürler, haritalar, Osmanlıca belgeler. Muhteşem bir yüzyılı, muhteşem bir padişahı ve muhteşem bir medeniyeti anlatan muhteşem bir anma ve armağan kitabı. Alanın, başta Tayyip Gökbilgin, Semavi Eyice, Mehmet Önder, Şerafettin Turan, Münir Aktepe, Bedii N. Şehsuvaroğlu, Çağatay Uluçay, Uğur derman, Süheyl Ünver gibi üstadı olan çok sayıda kompetanın bu sempozyum için hazırladıkları çok önemli bildirilerle bir kültür fırtınası estiren eser, sonundaki 100 sayfaya yakın görsel ve belgelerle de tam bir görsel şölen mahiyetindedir. Döneminin orijinal karton kapaklarında, kondisyonu çok iyi.

8 – Fransızca – Türkçe resimli büyük dil kılavuzu / Grand Dictionnaire İllustre Français – Turc, derlemeyi yapan tahrir heyeti: İsmail Hami Danişmend, Reşat Nuri Güntekin, Dr. Ali Süha Delilbaşı, Nurullah Ataç. Kanaat Kitabevi, yayın tarihi yok (takriben 1934 – 1935). 3 cilt, tam takım. 1. Cilt: XVI + 808 sayfa, 2. Cilt: 809 – 1439 sayfa, 3. Cilt: 1440 – 2204 sayfa. Eser 2,700 s-b gravür, 2 sayfası renkli 50 tam sayfa tablo içermektedir. Eserin ilk 2 cildi, yani 1439 sayfası Fransızca - Türkçe sözlük kısmıdır. 3. Cildin ilk 140 sayfası Osmanlıca – Türkçe - Fransızca sözlük; sonraki 44 sayfası Latince deyişler ve açıklaması, sonraki 276 sayfası Fransızca düzenli ve düzensiz fiillerin bütün önemli zamanlarının çekimlerini içeren kısımdır. Ve nihayet, 3. cildin takip eden 300 sayfası, İsmail Hami Danişmend üstad tarafından yazılmış olan ‘tarihi, dini, mitolojik, edebi kişiliklere, olaylara ve coğrafyaya ait olan isimler; tarihsel süreç içinde nasıl anlam değişikliklerine ve kaymalarına uğradılar?’ başlıklı çok enteresan bir bahis vardır. Burada, alfabetik olarak incelenmiş binlerce isme dair gün ışığı görmemiş hakikatler dillendirilmektedir. Kitabın son 10 sayfası ise yanlış – doğru cetveline ayrılmıştır. Her üç cilt de orijinal ciltlerinde ve şömizlerinde olup, kondisyonu mükemmeldir. 3. cildi çok nadir olan sözlük ve dil kılavuzunun tam takım olarak çıkması neredeyse imkânsız gibidir. Sözlük koleksiyonerleri, yazarlar, araştırmacılar ve çevirmenler için çok önemli ve nadir bir eserdir.

9 – İstanbul Touristik, yazarı: Ernest Mamboury, Çituri Biraderler Basımevi, 1951. Fransızca. 652 sayfa, metin içi yüzlerce gravür, fotoğraf, harita ve plân; metin dışı ise 5 adet çok katlı ve panoramik harita ve plân içermekte. Döneminin tamamı gravürden oluşan çizim reklâmları ve ön ve arka kapak içlerindeki (Ülkü Güney’e ait olan zarif) exlibris’iyle göz dolduran eserin bu derece yüksek kondisyonda olan bir nüshası uzun süredir müzayede edilmemişti. İstanbul sevdalıları için adeta vazgeçilmez bir eser ve koleksiyonerler için de gerçek bir arzu nesnesi olan kitap oymalı, kakmalı lüx ve orijinal cilt kapaklarıyla da göz doldurmakta. Kütüphanesinde olmayan kaçırmasın diye meraklısını uyarmakta musrırım efendim J

10 – Le Petit Journal Militaire, Maritime, Colonial, Paris, Fransızca, 13 Aralık 1903 -  8 Ocak 1905 arasında yayınlanmış 56 sayıyı içermekte. 896 sayfa. Döneminin deniz kuvvetleri, gemileri, gemicileri, amiralleri, deniz savaşları, sivil denizciliği ve başta Fransa olmak üzere, dünyanın belli başlı ülkelerinin sömürgecilik faaliyetleri hakkında çok nadir, önemli ve çok da enteresan olan bir kaynak eserdir. Binden fazla gravür, fotoğraf, karikatür, harita ve plânla göz dolduran eserin, tamamı çizim olan döneminin reklâmları da çok caziptir. Ön kapak içinde taşığıdı vinyet sayesinde meşhur ciltçi Athanassopoulo tarafından yapıldığını abildiğimiz sırtı deri, bakiyesi bez özenli cildi, cilt kapakları içini tezyin eden nefis Yahudi (yabancı) ebrusuyla eserin kondisyonu çok iyidir. İçerdiği mevzularla ilgilenenlerin uzak kalamayacakları bir eser.

11 – Çin, Japon, Kore (Mandarin Chinese, Japanese, Korean) alfabeleri ve bu üç dile ait temel sözlük. İlk 1,500 sayfası Çin, Japon ve Kore alfabelerinde yer alan binlerce ve binlerce  ideogram’a (pictogram) tahsis eden kitabın son 300 sayfası ise bu üç dilin temel kavramları içeren üç dilli bir sözlük biçiminde. Diller ve alfabeler üzerinde çalışanlarla, farklı ve nadir alfabe ve sözlük peşinde koşanlar için çok şey ifade eden bahse konu eser, hem görsel zenginliğiyle ve hem de yoğun ve zengin içeriğiyle göz doldurmakta. Orijinal lüks bez cildinde ve kutusunda. Nadir, değerli, enteresan olan eserin kondisyonu mükemmel ötesidir.

12 – San Francisco que j’aime…önsöz: Joseph L. Alioto, fotoğraflar: Peter Fink, metin: Joyce Peterson. Paris, 1970. Fransızca. 140 sayfa. Renkli ve s-b fotoğrafları ve şiirsel metniyle, dünyanın en güzel kentlerinden birine dair güzel bir albüm. Orijinal cildi ve şömizinde, kondisyonu mükemmel.

13 – Les Premieres Civilisations, yazan: Gustave Le Bon, Flammarion, 1889, Paris. ıv + 820 sayfa + 9 yaprak metin dışı tam sayfa taş baskı gravür. Metin içi bazıları tam sayfa 443 adet taş baskı harikulâde gravür ve harita içeren eser kâdîm (en eski) Mısır, Kalde, Asur, Yahudi, Arap, Süryani, Fenike vd medeniyetler hakkındaki en kapsamlı ve muteber kaynaklardan olan eser, alanının temel başvuru kaynaklarındandır. Döneminin sırtı ve köşebentleri deri, bakiyesi ise ebrulu çok zarif ve şık cildinde. Kondisyonu anormal derecede muhteşem ötesidir J

14 – Area Handbook for the Republic of Turkey, U.S. Goverment Printing Office, Washington, 1973. xıv + 415 sayfa. Metin içi haritalar, tablolar, çizelgeler. Metin dışı 5 adet katlı Türkiye haritası. ABD orsusu, CİA, ABD Dişişleri Bakanlığı yetkilileri için hazırlanan gizli ve hizmete özel bir Türkiye rehber. Enteresan, nadir ve kıymetli. kondisyonu mükemmel.

15 – Büyük Devletler ve Komşu Hükûmetler, yazanlar: Behçet ve Faik Sabri (Duran), Maarif Vekâleti, 1933. 2 cilt bir arada, takım. ıv + 318 sayfa + 384 sayfa. Metin içi yüzlerce harita, fotoğraf ve gravür içeren eser, künye sayfasında, ilk sahibinin kırmızı dolmakalemle yazdığı: ‘Feridun Sadi,Robert-College Ocb. 3.1933’ ibaresini, arka kapak içinde ise ‘Sadi Feridun 35, Robert College’ ifaresini taşıyan bir etiketi havidir. Döneminin orijinal bez cildindeki takımın kondisyonu mükemmeldir. Nadir, değerli, enteresan, meralısı kaçırmasın.

16 – Les Recreations Scientifiques et L’enseignement par Les Jeux, yazarı: Gaston Tissandier. Libraire de L’academie de Medecine, Paris, 1883. Doktorlar için basılmış olan bilim kitabı, bazıları tam sayfa tam 220 adet taş baskı muhteşem gravürü içeremekte. 19 asrın son çeyreğinde, İstanbul’daki ciltçilerin en meşhuru olan S. H. Weis’ın vinyetini taşıyan eser, orijinal oymalı, kabartmalı, altın yaldızlı bez cildindedir. Kitabın kenarları da altın yaldızlı olup, kondisyonu tek kelimeyle müthiş muhteşemdir. Antika, lüks ciltli ve taş baskı gravürlü kitap tutkunlarının rüyasını kaçıracak bir koleksiyon nesnesi J

17 – Yazıları ve Rölöveleriyle Sedat Çetintaş, yazan: Ayla Ödekan, İTÜ Yayınevi, 2004. Kitap: 80 sayfa, tamamı renkli tablolar ve çizimler + 108 yaprak (sayfa değil !) Sedat Çetintaş’ın renkli resim ve çizimleri. 27.5 X 39.5 cm, oldukça büyük boy bir eserdir. Türkiye’de basılmış en güzel, en estetik ve en albenili mimari kitabı olan eser, tam bir kültür bombası ve görsel şölen mahiyetindedir. Orijinal ve çok şık, kurdelalı kutusunda, kondisyonu, mükemmel ötesi.

18 – İsrail at Thirty, The Jerusalem Post Souvenir Albun, 1948 – 1978. İsrail, 1978. 68 sayfa, devasa boyutta, İngilizce, renkli ve s-b fotoğraflarla süslü nadir bir albüm, kondisyonu mükemmel.

19 – 1683 Viyana Seferi, Cevat Üstün, TTK Yayını, 1941. 134 sayfa, metin içi resimler, katlı gravürler, haritalar, metin dışı 13 adet renkli ve katlı harita, döneminin özenli, şahıs cildinde, kondisyonu mükemmel.

20 – Tekçarık Yüzbaşı, yazan: Hakkı Kâmiş Beşe, Başbakanlık Devlet Matbaası, Ankara, 1946. 156 sayfa. yazarı tarafından, önemli coğrafyacılarımızdan Ruhi Turfan’a imzalı ve ithaflıdır. Kitabın sonunda bir de sürprizi var. Artık onu da, izin verirseniz, Cumartesi günü, 16.00 – 17.00 arasında bu eserin müzayede edilmesine tanıklık edenlerle paylaşacağım J Kondisyonu mükemmel.

21 – Turkish – Best Reader of Turkish, Best as a Self – Educator, Best for The Clasroom; yazarı: Professor P. Wittek, 1956, Londra. xıv + 134 sayfa. Anadili İngilizce olanlara Türkçe öğretmek için yazılmış olan kitapların ‘Bible’ı, yani en mükemmeli kabul edilen meşhur Türkçe grameri. Orijinal karton kapağında ve şömizinde, kondisyonu mükemmel.

22 – Dört Dilde Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü, H. Lemaitre ve A. Thomson’dan çeviren Leman Şenalp. TTK Yayını, 1959. XL + 380 sayfa. Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca kütüphanecilik sözlüğü, nadir olup mükemmel kondisyondadır.

23 - Atatürk’ün mesai arkadaşı, cumhuriyeti kuran kadrodan Hüsrev Gerede’nin oğlu Operatör Dr. Selçuk Gerede kitaplığından çıkma 1877 Paris baskı, antika mahiyetinde ve bol taş baskı gravürlü nefis bir anatomi kitabı. Ayrıntısını ve daha fazlasını 7 Nisan 2012, Cumartesi Günü 16.00 – 17.00 arasında bu eseri müzayede ederken paylaşacağım J

24 – 1938 – 1941 yılları arasında Genelkurmay basımı konferans kitabı ve talimatnameden oluşan çok nadir bir Türk Silahlı Kuvvetleri lotu. Ayrıntısını ve daha fazlasını 7 Nisan 2012, Cumartesi Günü 16.00 – 17.00 arasında bu eseri müzayede ederken paylaşacağım J

25 – Pierre Jolly’nin yazdığı ‘Necker’ kitabı. Müthiş bir eser olan kitabın detaylarını 7 Nisan 2012, Cumartesi Günü 16.00 – 17.00 arasında bu eseri müzayede ederken paylaşacağım J

26 – Les Guides Bleus’nun ‘Turquie’ rehber kitabı. Bu çil kondisyondaki Türkiye guide book’unun detaylarını 7 Nisan 2012, Cumartesi Günü 16.00 – 17.00 arasında bu eseri müzayede ederken paylaşacağım J

27 – N. İzidor Barouh’ Anılarından Türkiye’de Reklamcılığın doğuş, Gözlem Yayınları, 2008. 19 Mart 2012 günü 97 yaşında aramızdan ayrılan Türkiye reklâm sektörünün kurucularından ve duayenlerinden İzidor Barouh’un anılarından derlenen eser, Türkiye ekonomisinin, reklâm sektörünün, İlâncılık Reklâm Ajansının ve Türkiye Yahudi Cemaatinin 100 yıllık tarihi hakkında enteresan bilgiler içermekte. Her sayfası renkli ve s-b görsellerle bezeli eserin öyle bir artısı var ki, bu onun değerini meraklısının gözünde ‘The Sky is The Limit!’ seviyesine çıkarmakta. ‘O da neymiş?’ diyenlerinizi taaa buradan duyar gibiyim. Lâkin, izin verin onu da 7 Nisan Cumartesi günü, bahse konu eserin tarafımdan müzayede edileceği 16.00 – 17.00 peryodunda açıklayayım J

Evet değerli dostlarım,  yarın, 7 Nisan 2012, Cumartesi günü müzayede edeceğim eserlerden sadece bir minicik bukletti yukarıda sizlerle paylaştıklarım.

Sözümün  burasında, bazılarınızın 'yeter YâHû, kifayet-i lâkırdı! dediğinizi duyar gibi olduğumdan, sadece şunu da ekleyerek, final yapmam icap ettiğimin farkındayım efendim:

7 Nisan Cumartesi günü kimselere söz vermeyin de, yine kitap müzayedesi ve kitabiyat temelli performansımda birlikte olalım, olmaz mı J

Her şey gönlümüzce olur inşallah…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder