Kâinata dair iki ehemmiyetli suale vakit geçirilmeksizin verilmesi icap eden elzem cevaplar



1. Kâinatın dışına çıkabilir miyiz?

Kâinata dair tartışmalarda sorulan ve oldukça popüler ve bir o kadar da meşru olan bu sualin cevabı (en sona saklanması gerekeni, bismillah, lâkırdının en başında ediveriyorum) HAYIR'dır!

Kâinatın ve insanın tanımları gereği bu imkânsızdır. Zira, onun dışına çıkmak için kâinattan uzaklaştıkça, onun sınırlarını, ondan yola çıkarak vardığımız yeni lokasyonun koordinatlar dizgesine değin genişletmişiz demektir.

Bu durumun bazı istisnaları vardır. Bunlardan birisine değineceğim.

Son 60 yılda kozmoloji ve kozmogoni disiplinlerine çok sayıda provokatif, spekülatif ve ufuk açıcı iddia - hipotez eklenmiştir. Çoklu dünyalar, paralel evrenler bunlardan birisidir. Kabaca, kısaca ve basitçe dillendirerek olursam, kuantum dalga mekaniği ile genel rölativide kuramlarının meczedilmeleri sonucu ortaya çıkmış olan paralel evrenler - çoklu dünyalar kuramı; kâinatın bir tercihte bulunmak, bir seçim yapmak ya da bir karar almak gibi seçeneklerle boğuşmak durumunda kaldığında, kendisini replika ederek olası bütün devam yollarını aynı anda gerçekleştirdiğini iddia eder.

Bu teori, kozmoloji ve kozmogoni alanlarındaki zar ve sicim teorileri gibi, halen, bilimden çok bilim kurgunun ilgi alanına giren yaklaşımlardandır.

Bir diğer deyişle, daha çok spekülatif zekâların ve kurgu bilimcilerin ilgi gösterdikleri bu çoklu kâinatlar yaklaşımına göre, kâinat asla şuna ya da buna karar vermez. o, olası bütün devam yollarında var olarak yoluna devam eder.

Bu iddianın doğru olması halinde, parçası olduğumuz kâinatın dışına çıkmak tabii ki mümkündür.

Aksi halde, yani, verili ve parçası olduğumuz kâinat yegâne ve biricik hakikatımız ise, bu durumda da kâinatın dışına çıkabilmek asla ve kat'a mümkün olmayacak, olamayacaktır.


Kâinata dair bir sual ve ona vakit kaybetmeksizin, derhal, acilen ve de ivedilikle verilmesi icap eden bi cevabı da bu başlık altında paylaşarak, memleketin, kürre-i arzın, samanyolu galaksisinin, onun da bi parçası olduğu yerel galatik kümenin ve tabii nihayetinde de kâinatın umumunun kültürel, fikri, ideolojik müktesebatına manalı bi katkı yapmak arzusundayım efendim.

İşte o sual:

2. Kâinat güzellik yarışması hakikaten de kâinat güzellik yarışması mıdır?

Onlarca yıldan beri yapılmasına karşın, kâinat güzellik yarışmalarına asla ve kat'a kâinat güzellik yarışması olamamıştır henüz.

Zira, mezkûr yarışma, sadece ve yalnızca dünyalı hatunların katılımıyla gerçekleştirilebilmiştir bu güne değin.

Bu organizasyonu gerçekleştirenler de, içeriğe ve meselenin kor çekirdeğine dair olan işte bu hayati husus yüzünden, ne yazık ki ve mâteessüf, çok başarısız olmuşlardır bugüne değin.

Belki de, daha becerikli bir ekip, bir diğer deyişle, kâinatı okumaya daha ehil ve mümeyyiz olan kişilerden kurulu bir hey'et yapsaydı bu yarışmayı; bahse konu etkinliğin duyurusu çok daha mükemmel gerçekleştirilebilirdi bu faaliyet. Bu sayede de, çok sayıda galaksiye ait olan envai çeşit yıldız sisteminden katılımı sağlayabilirdi pekalâ.

Anlayacağınız, şimdiye kadar klingon'lu, ya da vulcan'lı hatunların bu tür ortamlarda boy göstermemiş olması, onların güzel olmamaları, ya da bu tür etkinliklere bigane kalmayı tercih ettikleriyle değil, yukarıda da dillendirdiğim üzere, yarışma tertip heyetinin pasifliğinin ve onları bu işe katmayı becerememiş olmasının neticesidir.

Evet, biz dünyalı erkeklerin, artık şöylesi bir talebi dillendirmesinin, hatta, dillendirmek ne demek, hançeremizin bütün kapasitesiyle haykırmamızın vakti gelmiş de geçmiştir bana kalırsa:
'Kainat güzellik yarışmalarında sadece dünyalı hatunlara maruz kalmaktan sıtkımız sıyrıldı. Evrenin her tarafındaki değişik ırkların dişilerinin en güzel numunelerinin mümkün en geniş katılımının sağlandığı hakiki kainat güzellik yarışmaları isteriz!'


Güzele ve güzelliğe meftun bu toprakların güzel insanları, söyleyiniz lütfen, bu şikayetimde, bu reaksiyonumda ve bu haykırışımda haksız mıyım allah aşkına, ha, haksız mıyım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder