Üsküdar Sahaf Festivali Kitap Müzayedesi 15 Ekim 2016 Cumartesi




Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı sn. Nabi Avcı ve Üsküdar Belediye Başkanı sn. Hilmi Türkmen'in de arasında olduğu kitapseverlerin katılımıyla kapılarını 15 Ekim 2016, Cumartesi günü açan geleneksel sahaflar festivalinin üçüncüsü yapılmakta bu sene. Kitapseverlerin etkinlikten yararlanabilecekleri son tarih 23 Ekim Pazar günü. 

Etkinliğin iştirakçisi 70 sahafın tezgâhlarındaki (bazıları çok nadir) yüz binlerce enteresan ve değerli kitap, dergi, gazete, fotoğraf, kartpostal, efemera, plâk ve objenin tek çatı altında ve toplu bir şekilde meraklısıyla buluşacak olması, bahse konu günlerde kitapseverlerin kalbinin Üsküdar sahilinde atmasına neden olacak gibi gözükmekte.


Araştırmacılar, öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, kütüphaneciler, koleksiyonerler, medya mensupları, yazarlar, çizerler, yayıncılar, çevirmenler, kitapçılar, sahaflar gibi her meslekten ve meşrepten kitap dostunun ilgi odağı olacak olan mezkûr faaliyetin diğer bir cazip ve enteresan tarafı da, hiç kuşkusuz, festival boyunca Cumartesi günlerinde yapılacak olan müzayedelerdir.

İlki festivalin açılış gününde, yâni 8 Ekim'de hayata geçirilen müzayedelerin ikincisi 15 Ekim 2016, Cumartesi günü bir öncekiyle aynı zamanda, 15.00 - 17.00 saatleri arasında yapılacak. Bahse konu kültüre etkinliğin münadilik ve moderatörlüğünü (son 7 yılda Bakırköy, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar, Çengelköy, Eyüp ve Antalya'da 700 civarında müzayede yöneterek bir milyondan fazla kitap, dergi gazete, fotoğraf, kartpostal, efemera ve objenin tedarikçisinden meraklısına, alıcısına intikalini gerçekleştiren) Ziyaver Şencan yapacak.

Bütün kitap dostları bahse konu bu kültürel ve entelektüel ziyafete davetlidir efendim (i), (ii).
dipnotlar:
(i): Burada paylaşılan müzayede görselleri 8 Ekim 2016, Cumartesi günü 3. Üsküdar Sahaf Festivali'nin açılışında yapılan müzayedede tespit edilen enstantanelerdir.
(ii): Üsküdar Sahaf Festivali ile ilgili adres ve diğer bilgiler için bknz:
http://www.uskudarsahaffestivali.com/iletisim/
http://www.uskudarsahaffestivali.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder