Hazopulo Pasajı'ndaki kitap müzayedelerim Aralık 2012'de bitti

Aşağıdaki metne ilgi gösterdiğiniz için sağ olun, var olun değerli kitap dostları; ancak, 10 Kasım 2012 paylaştığım söz konusu metinle katılmanızı istediğim Hazopulo Pasajı'ndaki Cumartesi performanslarım biteli yıllar oldu.

Artık pazar günleri, müzayedeye konu kitaplar bakımından daha zengin içerikli ve muhabbet ve show yönü de daha renkli olan bir başka kitap müzayedesi ve kültür performansı ile çıkıyorum huzurlarınıza. 

Ayrıntılı bilgi için:
***http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2015/11/pazar-gunu-tophanede-kitap-muzayedesi.html
***https://ziyaversencan.blogspot.com.tr/search?q=insan+okur


Şimdi gelin, artık tarihe intikal etmiş olan ve 29 Aralık 2012'de sonuncusunu gerçekleştirdiğim bahse konu o periyodik etkinlikler silsilesine referans veren '10 Kasım 2012' tarihli mezkûr yazıma birlikte göz atıverelim:


''Önünüze bir dünya haritası alın, pergelinizin sivri ucunu İstanbul’un olduğu lokasyona batırarak sabitleyin, sonra da onu alabildiğine açarak, İstanbul merkezli ve olabildiğince geniş bir çember çizin.

Çizdiğiniz çemberin sınırları içinde kalan merkezdeki Türkiye’nin yanı sıra; Doğu Avrupa’yı, kısmen Orta Avrupa’yı, Balkanları, Karadeniz’i, Doğu Akdeniz’i, Kuzey Afrika’yı, Orta Doğu’yu, Kafkaslar’ı ve Batı Rusya’yı kapsayan o dairenin temsil ettiği ülkeleri bir düşünün. Düşünürken de, bahse konu coğrafyalarda, insanlık ailesinin kültür ve sanat etkinliklerine yapılan katkıları göz önünde bulundurun.

Bu durumda, şu tespiti yapmakta çok da gecikmeyeceksiniz; İstanbul, kendisinin merkezinde olduğu çok geniş bir hinterlantta, kültürel ve sanatsal etkinlikler bakımından en ziyade göze batan ve öne çıkan merkezlerin arasında ve hatta başında gelen metropoldür.

Benim size, bu kısa yazı çerçevesinde bahsedeceğim etkinlik, bahse konu kültür – sanat faaliyetleri manzumesindendir. Üstelik de, bu etkinlik, mahiyeti bakımından dünyada biricik olmasıyla da dikkate değerdir. Bir yanıyla bir kültür performansı (interaktif kültür sohbeti), öte yandan da bir müzayede olan bahse konu etkinlik her Cumartesi günü, 15.00 – 19.00 saatleri arasında İstanbul’un en renkli muhitinde, Beyoğlu’nda yapılmakta.

Beyoğlu, Galatasaray, Hazzopulo Pasajı, Danışman Geçidi, No: 1 – B’de gerçekleştirilen bu dünyanın biricik periyodik kültür performansı ve kitap müzayedesinde her cumartesi yüzlerce nadir, enteresan ve kıymetli kitap, dergi, ansiklopedi, atlas, harita, vesika, efemera, bilet, gravür, illüstrasyon, özgün baskı, hat ve kültürel obje meraklısının huzuruna çıkmakta.

Başta Türkçe ve Osmanlı Türkçesi olmak üzere, Ermenice, Rumca, Farsça, Ladinoca, İbranice, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Latince, Grekçe, Rusça, Japonca, Çince dillerinde basılmış ya da yazılmış olabilen söz konusu eserler, son derecede uygun bedellerle meraklısının oluyor.

Araştırmacılar, yazarlar, film yapımcıları ve yönetmenleri, gazeteciler, senaristler, öğrenciler, koleksiyonerler, öğretmenler ve öğretim üyeleri, sahaflar, yayıncılar ve bu gibi etkinliklere merak duyanlar gibi çok zengin ve renkli bir katılımcı profiline sahip mezkûr kültürel faaliyetin, dillendirilen müzayedeye ayağının yanı sıra, bir de kültür performansı (interaktif muhabbet) yanı var ki, o da hakikaten görülmeye ve yaşanmaya değerdir.
Bu satırların yazarının, katılımcılarla elbirliğiyle ve interaktif olarak inşa ettiği ve felsefe, tarih, çizgi roman, mantık, animasyon ve çizgi film, matematik, esoterik disiplinler, medeniyetler, mitoloji, kozmoloji, kuantum fiziği, görelilik teorisi, zamanda yolculuk, rastlantı ve zorunluluk, sonsuzluk ve hiçlik, spor, astroloji ve fal, kadın – erkek ilişkileri, tv dizileri, edebiyat, film, koleksiyon tutkusu, ihanet ve sadakat, eğitim, resim, tiyatro, mimarlık, şehircilik, trafik, endoplazmik retikulum ve Martin Mystere, manga, evde hayvan beslemek, başarılı olmak ve mutlu olmak, depresyon, sabun köpüğü ve ölümsüzlük, Logicomix ve Lost gibi aklınıza gelebilecek hemen her konuda olabilen bu entelektüel uçuşlar, müzayedeye konu eserlerin yeni sahipleriyle buluştuğu anları, sıradan müzayedeye atmosferinin çok ötesine taşıyan serbest uçuş şeklinde gerçekleşmektedir.

10 Kasım 2012, Cumartesi günü, 15.00 – 19.00 arasında, yukarıda bahsedildiği şekilde, müzayede edilecek olan çok çeşitli alanlara, disiplinlere ait olan 1754 ilginç, değerli, nadir ve enteresan eseri içeren listeye erişiminizi sağlayacak olan link: http://www.pazarmezati.net/index.php?sayfa=mezat-listesi
Bu linke tıklayarak, internet üzerinden doğrudan müzayedeye katılabileceğiniz gibi, telefonla da pey sürebilirsiniz. Ancak, benim önerim, şayet yapacak daha önemli bir işiniz yoksa, bu farklı heyecanı yerinde - kaynağında yaşamanız ve, etkinliğin, katılımcıları tarafından dünyada biricik ve benzersiz olduğu şeklinde tarifine neden olan kültürel performans - muhabbet kısmına da katılmanızdır.

Merkezinde İstanbul’un olduğu çok geniş bir coğrafyada, sadece ve yalnızca Galatasaray’da yapılan bu haftalık – periyodik kültürel faaliyetin, hayatınıza gerçekten renk ve değer katacağına ve bir kere katıldıktan sonra da, bahse konu faaliyetin müdavimi ve hatta müptelâsı olma ihtimalinizin hiç de düşük olmadığına inanıyorum doğrusu.

Okuduğunuz bu satırları şöyle bitirmek, metnin bütününe ve ruhuna çok da uyar diye düşünüyorum: ‘düşünmeden, okumadan, muhabbet etmeden, paylaşmadan rahat edemem ve mutlu olamam!’ diyenler, gelin öyleyse, 10 kasım Cumartesi kültür performansı ve müzayedesinde birlikte olalım!''.

2 yorum:

  1. Not ettim. Olağan dışı bir gelişme olmazsa izleyeceğim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. değerli Unknown, görüşmek ümidiyle o halde :-)

    YanıtlaSil